Mit csináljak, hogy ne merüljön le a kocsimban az akkumulátor, ha pár napig nem használom ebben a hidegben? (tudásbázis)
Sziasztok!
Eddig is sokszor merült le az akksid? Ha igen,akkor lehet,hogy fenék zárlatos. Nekem is ez volt a baj,és kénytelen voltam lecserélni. Az sem tesz jót az akksinak,ha sokszor van "mesterségesen" töltve. A benzinkutaknák is le lehet adni a régi akksikat.
hú, hát olvasom miket írtok, ilyen akksikivétel-lakásbanmelengetés, meg rátöltés...
nem hiszem hogy egy normál autónak és akkumulátornak erre szüksége lenne a működéshez, én utálnám, ha ilyeneket kellene csinálnom (vagy ha egyáltalán fel kellene nyitnom negyedévnél gyakrabban a motorháztetőt)
új akkumulátort kell bele tetetni.
egy normál akksinak simán kell bírnia ezt a hideget, és hogy nem minden nap használod az autót.
ha már nem bírja, azt jelenti itt a csere ideje.
Nekünk Opel van, és az aksi 2 éves. Nekünk nem is ezzel van a baj. A generátor nem szuperál, és mivel sokszor csak rövidtávon használom mostanában az autót (iskolába, oviba reggyel elvinni a gyerekeket helyben), félő, hogy nem tölti vissza úgy az aksit, mint kellene...
Azt hiszem én is rásegítek töltővel, bár az is igaz, hogy a mi kocsink kinn nem áll, garázsban van, ahol kb. 12 fok van.
Milyen "izmos"?,ha nem is új legalább új szerű.
2évesnél nem idösebb.persze az sem mindegy mit tud.
Legalább 55Ah-sak,de kisebb autónál lehet,hogy kevesebb.Télen jobban igénybe van véve az akksi nem csak a hideg miatt,hanem a megnövekedett fogyasztás miatt is.Gondolok itt fűtömotorra ablak fűtésre,stb.
Egy igazi "izmos"akksinak bírni kell ezt a hideget.
Egyébként ilyenkor gyakrabban rá kell segíteni töltővel.Ha úgy gondolod nagyon ritkán használod a kocsit,általában kiveszik az akksit és meleg helyen tárolják /fagypont fölött/.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Hogyan használom minden nap a Rubint Réka alakreformját.....
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?