Mit alkalmaztok napgomba eltüntetésére? (tudásbázis)
Sziasztok!
A NIZORAL tényleg jó.Nekem bevált!Kenni kell vele az érintett bőrfelületet,5 percig rajta kell hagyni,és hajat is kell mosni vele min.5 napig.
Sziasztok. Olvasgattam amiket irkalgattatok... azt hittem h csak en vagyok ilyen szerencsetlen... szoli manias vagyok s most nem jarhatok :((
Sok tippet olvasgattam mar s en az orvosokban am sem bizok... tapasztalat. Kinek mi valt be vegul???
Megkoszonnem valaszotok elore is!!!! :))
Sziasztok
Kérdésem lenne...én is "szenvedek a napgomba tüneteivel" tavaly még sikerült eltüntetni a canasten krémmel de idén nem:/
Nisoralt holnap próbálom ki és nagyon kíváncsi vagyok h mire jutok vele...
kérdésem za lenne hogy épp egy tetoválás elött állok...és ha nem sikerűl eltüntetnem a pöttyeimet akkor valami mellék hatás várható a tetoválás után?!
üdv:Krisztián
Sziasztok!
Amikor olvastam ezt a fórumot, rájöttem, hogy valószínűleg nekem is ez van. A bőrgyógyászom azt mondta, hogy ez nem festékhiány, és nem is gomba.
Ennek ellenére azt gondoltam kipróbálom a Nisoralt.
Kérdéseim: mekkorák szoktak lenni ezek a fehér foltok? Az enyémek max 3 mm átmérőjűek. A legtöbb az arcom mindkét oldalán a fülemtől arcközépig van, de van a mellkasomon, és az alsó lábszáramon is. Az arcomon, és lábamon csoportosan megjelenő.
A ti foltjaitok mekkorák? Csak azért mert rákerestem napgomba képekre, és azok nagyon durvák voltak (a foltok is, a terjedelem is)...
Meg is jöttem! :)
Kipróbáltam a Nisoralt és nekem is bevállt.
Nagyon szépen halványodnak a pötykeim :)
Ma napoztam rá, de úgy tűnik jó lesz :)))
Sziasztok!
Most regisztráltam erre az oldalra és nagyon szeretnék sok Mindenkinek, sok mindenben segíteni!
Napgomba!
A szoliban nagyon könnyen el lehet kapni, ugyanis nem a megfelelő koncentrációban használják a fertőtlenítő szereket:(
Régóta szenvedek vele, de talán azért, mert a fejbőrömet nem kezeltem...
Egy nagyon jó bőrgyógyász ajánlotta nekem a következőket:
1.Spiritus Salicilatus (vény nélkül kapható és ezzel kell kezdeni a beteg felület tisztítását)
2.Canesten vagy egyéb gombásodásra való krémek használata
Ha már látszólag elmúltak a foltok, akkor is tovább kell folytatni a kezelést, legalább 2 hónapig...
A szolit felejtsétek el addig, mert árt a gyógyulásnak!!!
Kipróbálom a Nisoralt, hátha nem fertőződök vissza újra és újra.
Jelentkezem :)
na én is ide tartozok,sajnos.
most olvastam,hogy a fejről indul.
akkor értem már,hogy a lányomnak is miért jött ez elő.
neki a fején már régóta vannak barna foltok,amik lehámlanak,ha megvakarjuk.
ÚÚÚ hát ez gáz,nekem szerintem most jött ez elő, így tél vége felé.
Nyáron is előjött, de akkor azt gondoltam,hogy hámlik a kezem. Jött az ősz és halványodtak a foltok, így nem is foglalkoztam vele. Aztán elkezdtem ismét szoliba járni,mert utálom,ha nincs színem.És egyik napról a másikra fehér foltok lettek a kezemen..de annyira nem volt vészes, ez volt decemberben....Most januárban,amikor már tök jó barna voltam, a mellkasomon is kijött,már nagyon látszódtak. Így az előttem hozzám szólók és a gyógyszerész tanácsára elkezdtem ezeket használni, nem voltam bőrgyógyásznál,mert nem rendelt,ezért itthon maradhattam:):
első héten: Solutio Castellani Sine Fuchsino-kb. (400ft kb.)+Batrafen krémet(1100ft kb.)....nem vettem észre,hogy történt volna valami változás...
ms
második héten: Vettem egy Nizoral sampont
Terbisil krémet
Spiritus salicylatus
A három 5100 forint volt:S.......szóval nagyon remélem ,hogy hatnak:)
Szerintem ezt csak úgy fogom meglátni,ha elmegyek szoliba (hamarosan) és a fehér foltok bebarnulnak:)remélem így lesz
Amúgy a Nizolral sampon tényleg jó, igaz nincs valami sok benne, meg nekem szárítja is a hajam, ezért hetente kétszer mosok vele hajat, úgy,hogy az Elseve samponnal keverem, így jól habzik is, nem is szárít és még a korpát is tényleg 100%osan eltünteti. Első hajmosás után eltüntette teljesen::) Most ezt használom tusfürdőnek is...és hagyom magamon kb. 5percig:)De ezekből a kis krémekből kb. 5öt vehetnék, így is nagyon vékonyan kenem be magam,de alig elég valamire:) max. egy hétig....:)
Remélem elmúlik,mert elmehetnék egy pöttyös labdának...hihi
Nisoral, mosakodni is, és hajat mosni is.
Két hét alatt rendbe jött, és azóta nem is volt - 4 éve :)
BEJÖTT A NISORÁL SAMPON!!!!!!!!!!!
Már alig látszanak a fehér foltok.A nyakamon,ahol állandóan éri a napfény már nem látszik egy sem.
A hátamon sem fehérek már,hanem világosbarnák!
Nekem ez nem megfelelő megoldás,mert jódérzékeny vagyok.Most a Nisoral samponnal kísérletezem.Ma kezdtem vele fürdeni.A használati utasítás szerint 5 napig kell alkalmazni.
Remélem lesz valami haszna,mert elég drága volt.
Úgy gondolom,hogy napgomba.
Nekem a nyakamon és a hátamon van.Elég barnulós a bőröm és ezek a foltok fehéren maradnak.Nekem a hátamon levők nem viszketnek csak amik a nyakamon vannak.Még a nyakláncomat sem tudom hordani,mert állandóan irritálta.
Ha valóban gombás eredetű a bőrelváltozása, leghasznosabb, ha családorvosával felirat „Spiritus salycilatus”-t, ezzel kezeli először az érintett bőrterületett, ledörzsöli a gombatelepeket, majd utána gomba elleni krémmel bekeni. Ha így megszűnik a gombásodás, napozás után ugyanolyan színű lesz a bőre, mint máshol.
ezt a neten találtam egy orvos válaszol rovatban
További ajánlott fórumok:
- Relax and Tone tapasztalatok a narancsbőr eltüntetésében?
- Ki milyen lehetőséget ismer a hegek eltüntetésére?
- Hajszálér eltüntetés lábról
- Tudsz valami jó megoldást a terhesség utáni terhességi csíkok eltüntetésére és a has feszességének visszaszerzésére?
- Milyen hatással volt és van rád, ha gyermekkorodban fizikai büntetést alkalmaztak szüleid vagy tanáraid?
- Milyen módszert alkalmaztatok, hogy a babátok fiú vagy lány legyen?