Mirena felhelyezés után, voltak-e neked vérzéseid, menses-es fájásaid? Ha igen mennyi ideig, és milyen erősségű? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Most szeretném feltetetni a Mirena spirált. Érdeklődtem a gyógyszertárakban az ára felől és 65-54 ezerig minden van.
Esetleg aki mostanában vásárolt tud ajánlani olyan gyógyszertárat Budapesten, ahol jó áron lehet kapni? Vagy az 54 ezer az már jónak számít?
Illetve a nőgyógyász kb. mennyiért teszi fel? Köszönöm
Sziasztok!
Nekem hétfőn tette fel az orvosom a Mirénát, 3 héttel az eü küretem után, 41 éves vagyok, ezért javasolta
A felrakás kb fél perc kellemetlen érzés, utána kb 2-3 órát götcsöltem, de elviselhetően, a felrakás naoján minimális vérzés...már 5 napja lesz, hogy fent van és semmi negatív érzés, se görcs, se pecsételő vérzés..semmi :)
Ha először megjön, utána kell mennem kontrollra, azt mondta addig helyezkedik és lehet lejjebb kerül...annyira rövidre vágta a jelzőszárat, hogy mosakodásnál sem érezni
Szóval eddig imádom, ha igy is marad, a legjobb barátnőm lesz.
Sziasztok!
Eladnám a teljesen új, bontatlan Mirena spirálomat 41.000 ft! (Én 49.000-ért vettem kb 2 hónapja)
ma 16:00
Sziasztok, lassan harom hete hogy orvosom javaslatara felrakadtam a Mirenat. Van egy most mar 2 cm miomam jelenleg...( volt nagyobb is) a felrakast megelőzően voltam nagyon rossz es szelsőseges alapotban ... hol hetekig veteztem amig csak a mehköretig el nem jutottam de előző ev vegen volt olyan is hogy 3 honapig nem menstrualtam. Aztan sokaig... a küret utan rossz eredmenyt kaptam a szovettan alkalmavalHyperplasia glandularis cystica endomettrii. Ez utan hormon gyogyszert kaptam 3 honapig. Norculot tablattat szedtem majd ismert nőgyogyaszati küret. Az eredmeny jo lett... de az előzmenyekre valo tekintettel higy kesobbiekben ne legyen hormon kezeles szakaszosan es ismetlődő küreteim a doktornő ezt javasolta. Okt. 11 en rakta fel... de azota meg nem volt tiszta napom... hol igy hol ugy verzek pecsetelek... faj a hatam labam... hasam alja... időnkenti fejfajas... megszűnik ez valamikor??? Kinek mi a tapasztalata??? Valaki segitsen mi a tapasztalata????
Sziasztok!
Nekem az első Mirénát 9 éve rakták fel és 7 évig fenn volt. Arra emlékszem hogy az első 3 hónapban összevissza menseseim voltak,de utána teljesen elmúlt a görcseimmel együtt!!! Én csak jót tudok róla mondani, esetleg annyi hogy a jelzőszálat rövidebbre kellett vágni mert a párom érezte :) (két gyermekes anyuka vagyok)
Szuper, köszönöm!
Fogok írni.
Nincs mit!:)
ha rászánod magad és veszel, vagy akár előtte is, és kérdésed van, írj nyugodtan privit, szívesen segítek.
:-)
Ok, köszi!
Olvastalak közben a másik fórumon is. Jó tanácsokat adsz!
A nagy űrtartalma 37 ml, max. 2-3x öntöd ki egy nap az elején. Általában a 3-4 naptól már reggel beteszem, este kiöntöm. Nincs szaga sem, mivel nem érintkezik levegővel, így nem bomlik.
A y.u.u.k.i márka a legnagyobb, a többi agyonreklámozott, pl. m.o.o.ncup úgy hirdeti magát, hogy milyen nagy, pedig akkora, mint a yu.u..ki legkisebbje...tudom, mert amikor 2 éve megvettem, hosszasan kutattam, idegennyelvű blogokon is, méret, komfort, meg még egy csomó szempont alapján.
Soft és classic verzió van, ez a keménységre vonatkozik. Nekem soft van, semmit nem érzek, amikor fent van, de tényleg semmit.
Ja, és a méret először megdöbbentő, én lehidaltam, hogy EZT én ODA kizárt, hogy be tudom rakni, de simán ment.:)
Szóval elnyeli a darabokat is? Hú, akkor lehet hogy engem is ez fog megmenteni...
Bőven 80 ml fölött is működik?
A kehely azért jó, mert amikor jönnek a darabok, felfogja. És nem keni szét az egészet, mint a betét. Amúgy egész jól lehet érezni, hogy mikor jön nagyobb cucc, általában egy-egy nagyobb görcs után rögtön.
először nagyon taszított a kehely gondolata, most meg már úgy vagyok vele, hogy hogy tudtam én enélkül létezni???:D
Szia!
itt írtam bővebben róla:
Nekem életmentő. Komolyan. Nem kell féltenem az ágy kárpitját...meg ilyesmik. Akinek bő vérzése van, az tudja, miről beszélek.:)
Sajnálom, hogy nem jött be neked sem a mirena.
Nekem 2 hónapig volt, magától távozott ( illetve lecsúszott). Talán jobb így, nem szeretnék újat. A vérzèsekkel ugyanúgy vagyok most, mint ahogy te voltál mirena előtt. A 2.-3. nap nekem is szörnyű. 1 óránként csere, folytonos para, hogy kibírom-e a mosdóig.. ááá. Nagyon utálom. Bárcsak kitalálnának erre valami jót, mert ez így nehezen elviselhető. ( persze, mirena... már akinek beválik...)
Azt mondják hogy jó a kehely, de ha darabok is jönnek akkor felejtős.
Ha van valakinek jól bevált ötlete az ilyen rossz napokra, ossza meg itt velünk. Komolyan nem tudom hogy lehetne ezt átvészelni, nem maradhatok otthon minden hónapban 2 napig.
Sziasztok!
2011 őszén tették fel, 2012 őszén le is szedettem.
Egy év alatt sem álltak be a ciklusaim, ugyan a vérzés minimális lett, na de 15-16 naponként meg jött, és 7-8 napig tartott. Lehet számolni.:(
Azt mondta a dokim, hogy max. 9 hónap alatt be kell állnia, ezért aztán szó nélkül levette az egy év elteltével.
Viszont utána..3 napig semmi. Aztán 4 napig olyan vérzés, hogy már a mentő kihívásán gondolkoztam. csak TENA betéttel tudtam létezni, a zuhany alatt tenyérnyi alvadékok távoztak, kimondottan halálfélelmem volt. Mintha egy évnyi visszatartott cucc jött volna ki. Komolyan mondom, nem is akarom tudni, hogyan és mit csinált bennem a Mirena.
Aztán 4 nap után elállt, és azóta pontosan 28 napos ciklusaim vannak. 3 gyerekem van, de soha, 13 éves korom óta, amióta megvan, soha nem voltak 28 napos ciklusaim. Csak amióta levették a spirált. Ennek idén lesz 4 éve, én meg azóta óramű pontossággal működök. Hogy ennek van-e köze a spirálhoz, nem tudom, de mindenesetre érdekes. azóta intimkelyhezek, így már gond nélkül ki tudok mozdulni itthonról, még a legdurvább napokon is. és éjjel sem félek, hogy mire kelek reggel..
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenn, mennyi időt kell várni az együttléttel a Mirena felhelyezése után? :) Köszönöm a válaszokat!!!
További ajánlott fórumok:
- Erős vérzés esetén mit javasolnátok egy 14 éves lánynak, ha a tampon felhelyezése gondot jelent?
- Mennyire fáj a spirál felhelyezése? Mire kell számítsak ha ez mellett döntök?
- Van valaki akinek az a problémája, hogy szülés után nem tud tampont felhelyezni?
- Balkezesek hogyan oldják meg a tampon felhelyezését?
- Novarin gyűrűt mikor kell felhelyezni?
- Spirál felhelyezése hogyan történik?