Novarin gyűrűt mikor kell felhelyezni? (tudásbázis kérdés)
Az a levétel ideje.
1. Attól a naptól kezdve, hogy felhelyezte, a hüvelygyűrűt 3 hétig folyamatosan a helyén kell hagyni.
2. Három hét elteltével a hét ugyanazon napján, nagyjából ugyanabban az időben, amikor felhelyezte, távolítsa el a gyűrűt! Ha például szerdán 22 óra körül helyezte fel a NuvaRinget, 3 héttel később szerdán 22 óra körül vegye ki!
3. Miután eltávolította, 1 hétig ne használjon gyűrűt.
Talán jobb lenne, ha más eszközt használnátok, ha ilyen nehéz.
Én használtam egy rövidke ideig, de rosszabbul voltam tőle, mint a gyógyszerektől. Szédültem, fejem fájt örökké és totál aszexuális lettem - ez lett gyanús!!! :D
Szerintem is úgy használd, ahogy a dokid mondta, vagy hívd fel és kérdezd meg, miért van az ellentmondás a felhelyezéssel kapcsolatban... De szerintem kár, hogy kiváltottad... Remélem, Neked beválik!
Szerinted át akartak verni a gyógyszertárban?
5. HOGYAN KELL A NUVARINGET TÁROLNI?
A NuvaRing gyermekektől elzárva tartandó!
Ha felfedezi, hogy egy gyermek kapcsolatba került a NuvaRingből származó hormonokkal, kérjen tanácsot orvosától!
A NuvaRing az eredeti csomagolásában, legfeljebb 30*C-on tárolandó.
Mivel mostanában várható, hogy 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, ezért kell a hűtő.
3.3 Mikor kezdje el az első gyűrű használatát?
- Ha Ön nem használt hormonális fogamzásgátlót az előző hónapban
Helyezze fel a NuvaRinget a természetes ciklusa első napján (azaz a menstruációja első napján)! A NuvaRing rögtön elkezdi kifejteni hatását. Nincs szükség más fogamzásgátló módszer alkalmazására.
Felhelyezheti a NuvaRinget a menstruációja 2. és 5. napja között is, azonban ha a NuvaRing használatának első 7 napja során nemi életet él, akkor feltétlenül használjon kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert) is! Ezt a tanácsot csak akkor kell követnie, amikor először használja a NuvaRinget.
- Ha az előző hónapban kombinált fogamzásgátló tablettát szedett
Legkésőbb az Ön által jelenleg szedett fogamzásgátló tabletta tabletta-mentes időszakát követő napon kezdje el a NuvaRing használatát. Ha fogamzásgátló tablettájának csomagolása hatóanyagmentes tablettákat is tartalmaz, a NuvaRing használatát legkésőbb az utolsó hatóanyagmentes tabletta bevételét követő napon kezdje el. Ha nem tudja pontosan, melyik ez a tabletta, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét! Soha ne legyen a javasoltnál hosszabb az Ön által aktuálisan szedett gyógyszer hormonmentes időszaka!
Ha folyamatosan és helyesen használta a fogamzásgátló tablettát, és biztos abban, hogy Ön nem terhes, a jelenlegi gyógyszercsomag szedésének bármelyik napján abbahagyhatja a fogamzásgátló tabletta szedését, és azonnal elkezdheti a NuvaRing használatát.
- Ha az előző hónapban bőrön alkalmazott (ún. transzdermális) tapaszt használt
Legkésőbb a szokásos tapasz-mentes időszak utáni első napon kezdje el használni a NuvaRinget! Soha ne legyen a javasoltnál hosszabb a tapasz-mentes időszak!
Ha folyamatosan és helyesen használta a tapaszt, és biztos abban, hogy Ön nem terhes, bármelyik nap abbahagyhatja a tapasz alkalmazását, és azonnal elkezdheti a NuvaRing használatát.
- Ha az elmúlt hónapban minitablettát (csak progesztogén tartalmú tablettát) szedett
Bármelyik nap abbahagyhatja a minitabletta szedését, és másnap elkezdheti a NuvaRing használatát, ugyanabban az időben, amikor rendesen a tablettát szedné. Azonban a gyűrű alkalmazásának első 7 napján feltétlenül használjon kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert) is!
- Ha az elmúlt hónapban injekcióban adott, beültetett vagy progesztagént kibocsátó méhen belüli fogamzásgátló eszközt (IUD) alkalmazott
Azon a napon kezdje el a NuvaRing használatát, amikor a következő injekció esedékes lenne, illetve aznap, amikor az implantátumot vagy a progesztagén-kibocsátó IUD-t eltávolítják. Azonban a gyűrű alkalmazásának első 7 napján feltétlenül használjon kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert) is!
- Szülés után
Ha éppen gyermeke született, orvosa tanácsolhatja, hogy a NuvaRing használatának elkezdése előtt várja meg az első normális menstruációs periódus végét. Néha korábban is lehetőség nyílik a használat elkezdésére. Orvosa ellátja majd a szükséges tanácsokkal. Ha szoptat, és szeretné használni a NuvaRinget, azt először meg kell beszélje kezelőorvosával!
- Vetélés vagy terhesség-megszakítás után
Orvosa ellátja a szükséges tanácsokkal.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire fáj a spirál felhelyezése? Mire kell számítsak ha ez mellett döntök?
- Melyik ujjon kell a kisérőgyűrűt viselni?
- Esküvőig melyik kézen kell hordani a gyűrűt?Egyáltalán meg van ez határozva?
- Eljegyzési gyűrűt melyik kézen kell hordani?
- Kísérőgyűrűt melyik kéz, melyik ujján kell viselni?
- Eljegyzési gyűrűt jobb vagy bal kezemen kell hordanom?