Eljegyzési gyűrűt melyik kézen kell hordani? (tudásbázis)
+ felekezetfüggő, legalábbis szüleink idején az volt.
Én is megfigyeltem, hogy a protestánsok a bal, a katolikusok izraeliták a jobb kezükön viselik.
és kolleganőktől hallottam olyat, hogy a menyasszony bal, a férjezett a jobb kezén hordja.
én ettől függetlenül mindig a bal kezemen hordtam, ma is.
az enyémet is elvitték :-( mindig hordtam, de a betörésnapján késésben voltunk, ezért otthon maradt
de kaptam még szebbet utána :-)
Szerintem nem.
Mi most készülünk tetováltatni a gyűrűket.
Mert a férjem nem tudja hordani, nekem megy 2-3 évente cserélni kell, mert eltörik.
Ma már nem feltétlenül arany az eljegyzési gyűrű?Vagy még mindig az a "divat"?
Legalábbis én azt tapasztalom,hogy màs országok mindenféle ékszertípust használnak.
Férjemét egyszer tágíttattam, mert kinőtte.
Mekkkéne keresni...
Kellene, hogy legyen.
Mindig lapuljon a zsebedben egy kis üveg királyvíz. Ne verjenek át, ha megkérik a kezed.
"Hazánkban jellemzően a bal kéz gyűrűsujjára kerül a lánykérés pillanatában ez a csodaszép, köves karika. Ez az esküvőig itt is marad, majd később átkerül a jobb kézre, a karikagyűrűvel együtt. Persze ezzel kapcsolatban megint elég rugalmasak a szabályok, mivel vannak, akik a bal kezükön hordják tovább, és a karikagyűrűt viselik a jobb gyűrűsujjon."
Google a barátod.:)
További ajánlott fórumok:
- Nemesacél gyűrű eljegyzésre?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Nálatok mennyi idő telt el az eljegyzéstől az esküvőig?
- Esküvőig melyik kézen kell hordani a gyűrűt?Egyáltalán meg van ez határozva?
- Eljegyzéskor a lány eljegyzési gyűrűt kap és a fiú??
- Szerintetek illik fehérarany karikagyűrűt eljegyzésre?