Esküvőig melyik kézen kell hordani a gyűrűt?Egyáltalán meg van ez határozva? (tudásbázis kérdés)
Eljegyzéskor a bal kézen van, a kísérő gyűrű a középsó ujjon, a karika a gyűrűsön.
Esküvőn átkerül a jobbra.
Ne adj Isten, de ha megözvegyül az ember, akkor a karikagyűrű a középső ujjra kerül, de hogy melyik kézen azt nem tudom. (szerintem jobbon)
Mondjuk az ismerőseim nagy része, már eljegyzéskor is jobb kézre választ gyűrűt, mert akkor később sem lesz gond a mérettel. Sajnos eltérőek az ujjaink mérete. :)
A bal kézen.
Esküvő után a jobbon.
esküvőig a balonm utána a jobb kezeden
Sok boldogságot és hosszú boldog életet kivánok nektek együtt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék. Azt tudom, hogy a lány kap egy szép köves eljegyzési gyűrűt, de a fiúnak ilyenkor pecsét gyűrűt szoktak adni? vagyis ha ő is szeretne gyűrűt de nem akarunk még jeggyűrűt venni? a pecsétet a lány szokta venni vagy ez hogy működik? Segítsetek:)!
sziasztok,szerinyeìtem eskuvo elott a jobbb kezen van a gyuru,majd eskuvo utan atkerul a ball kezre,,
ertitek a ball oldalon a sziv kozelebe...
es elotte tenyleg kapsz gyurut,,1 gyurut,mondjuk gyemantal,,aztan majd a karikagyuru,,
ugymond elogyuru...
nekem igy van,,megkaptam 1 gyurut,,gyemant szemmel,,most a ball ujjaimon hordom,,majd ha lessz karikagyuru,,akkor az a jobb kezemre kerul..
es ha osszehazasod
sziasztok,szerinyeìtem eskuvo elott a jobbb kezen van a gyuru,majd eskuvo utan atkerul a ball kezre,,
ertitek a ball oldalon a sziv kozelebe...
es elotte tenyleg kapsz gyurut,,1 gyurut,mondjuk gyemantal,,aztan majd a karikagyuru,,
ugymond elogyuru...
nekem igy van,,megkaptam 1 gyurut,,gyemant szemmel,,most a ball ujjaimon hordom,,majd ha lessz karikagyuru,,akkor az a jobb kezemre kerul..
es ha osszehazasodunk akkor a karikagyuru megy a gyemantgyuru mele,,,
itt olaszban ahol en vagyok igy van..
de mindenutt mas a szokas..
Menyasszony bal gyűrűsujj.
Asszony jobb gyűrűsujj.
Özvegyasszony középsőujj.
OFF:
Kézen? Melyik ujjon? :))
Engem mindíg lecsexnek, hogy mééé a középső ujjaimon hordom a gyűrűket, merthogy a gyűrűsön kell...
No, mondom, először is, mi az, hogy "kell", ott hordom, ahol akarom, másrész erről nem esnek le, a mutatóujjakon mög' még hülébben' néznének ki..:)
ON!
Nálunk esküvőig a bal kézen, utána a jobb kézen vannak a gyűrűk.
A karika- és a kísérő gyűrű is a gyűrűsujjon van, a kísérő van kijebb, az vigyáz a karikára.
A karikát együtt vettük, a kísérő meglepetés volt.
Szerintem a kimondottan eljegyzési gyűrűnek nevezett gyűrűr a kísérő gyűrű, azt meg lehet venni előre (úgy, h a lány nem látja) aztán a karikát meg együtt választhatják.
Szerintem a középső ujjon hordják azon a kézen, ahol a karikát.
További ajánlott fórumok:
- Időjárástól, évszaktól függetlenül, imádok szoknyát hordani.
- Nálatok mennyi idő telt el az eljegyzéstől az esküvőig?
- Eljegyzési gyűrűt melyik kézen kell hordani?
- Érdemes várni a polgári esküvővel, az egyházi esküvőig és lagziig?
- Menyasszonyi ruhámat tárolhatom az esküvőig a dobozában?
- Meg van határozva, hogy mennyi tárgyat lehet felvenni minimum egyetemen?