Mire jó a rúd/bot mixer? (tudásbázis)
Padlizsánt sütni,héjastól, aztán pucolni, pürésíteni. Hozzaadszegy kis apróra vágott hagymát, sót, borsot, lehet, ha szereted egy tojássárgát vagy kis majonézet, ez nem muszáj.
Kenyérre kenni, pirítóssal még jobb.
Ennyi.
nem minden botmixer egyforma, érdemes egy nagyobb műszaki boltban végignézni a kínálatot. általában mindre rá van írva, hogy mire lehet használni.
jeget (v. teljesen megfagyott gyümölcsöt) nem mindegyikkel lehet aprítani, csak az erősebb fajtákkal. szerintem érdemes olyat venni, az tényleg mindenhez jó.
Picit hagyni kell olvadni, meg a ráöntött tejtől is olvad picit. A miénknek nem ártott.
Ja és ne feledjük a gyümölcs turmixokat, amiket szintén nagyon egyszerű vele megcsinálni.
Olyan mint a turmixgép.Pürésít még a húst is remekül péppé zúzza, ha csomós lesz a rántás pillanatok alatt szétveri néha én felverem vele a tojásfehérjét gyümölcsöt teszek hozzá édesítőt.
Van amelyik botmixer semmit nem ér..nekem a Braun szimpatikus.
Krémleveshez szuper.
Fagyikészítéshez is használtam:
mirelit málna + édesítő + pici tej, zutty belenyom és kész a fagyi.
Ha van hozzá mély poharad, ugyanúgy használhatod, mit egy sima turmixot. Az edény aljára teszed pl. a gyümit, öntesz rá egy pici tejet, mixeled és aztán felöntöd a maximumig. Előszö csak óvatosan, mert "kiugrik" a kezedből.
Én egyébként a tejfölös csirkét és a vadast is ezzel csinálom. Mikor kész a hús, kiszedem egy tálba, a lábasban maradt szaftot megszórom egy kis liszttel, hozzáteszem a tejfölt és összemixelem. Utána mehet bele vissza a hús.(A lányaim ugyanis nem szeretik a zöldség, paprika, vagy hagymadarabokat a szószban) Sóska vagy spenót mixelésére is nagyon jó. És nem kell azt sem kimerni másik edénybe, akár a lábasban is mixelheted. Arra vigyázz csak, hogy a fejet teljesen fedje el a szósz, mert különben szétfröccsen.
További ajánlott fórumok:
- Tálas mixer - Csere vagy javítás
- Tálas mixer vélemények
- Tálas mixert érdemes venni?
- SOS! Eltörött a mixerem habverője, elkopott a sok használattól. Lehet-e és hol venni hozzá alkatrészt, vagy a javítására van- e esély?
- Milyen mixert vegyek, amit habveréshez és dagasztáshoz is jó?
- Ha valaki végzett államilag támogatott mixer-bartender tanfolyamot ingyenesen, az írjon. El szeretném végezni, de nem fizetőset.