Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mire használjátok a Bazsalikomot? fórum

Mire használjátok a Bazsalikomot? (beszélgetés)


15. 8696017fc8 (válaszként erre: 14. - Veronika27)
2010. jan. 24. 17:02
en is szoktam oda is,sult husra,fasertba(isha nem felejtem el)aztan erre felle keszitenek egy hus etelt ami kb ilyen:pergeles(paprika por nelkul)aztan a fot hust aprora vagva osszesutik velle es aztan izles szerint petrezselyem zeller kapor es mas lapu fajtak
2010. jan. 24. 16:58
Én rizshez szoktam használni.
13. c62e5b7d24 (válaszként erre: 6. - 07c4794583)
2010. jan. 24. 12:46
hopp, most már tudom a nevét is:)
2010. jan. 24. 12:38
Én ilyen olasz ételeket nem szoktam csinálni, de jól hangzik. Lehet hogy majd kipróbálok egy-kettőt.
2010. jan. 24. 12:36

Szia!

Én is salátákhoz, meg csirkéhez használtam először, aztán kipróbáltam a milánói makaróniba is, s valami isteni finom lett. Aztán elkezdtem majdnem mindenbe belerakni. Érdemes próbálkozni! :)

További szép hétvégét!

2010. jan. 24. 12:31

Itt a Caprese: [link]


A balzsamecet minősége szintén nem mindegy, az igazi Modenai ecet akár 2-3 ezer forint is lehet, persze sokáig jó. Meglepő dolgokhoz is használják, pl eperhez, édességekhez, én simán a tonhalsalátába is beleteszem :)

9. 07c4794583 (válaszként erre: 7. - Domi0920)
2010. jan. 24. 12:28

Arra ügyelj, hogy sajnos nagyon sok helyen (Tesco, stb) árulnak "aszalt paradicsomot" avagy "szárított paradicsomot", ami sajnos ecetes! :( Az igazi olasz aszalt paradicsomos egyáltalán nem ecetes, hanem édes, meg kicsit sós, és jó olajos.


Szóval először keress egy megbízható forrást, ahol finom az aszalt paradicsom, és csak utána főzz belőle... pl Vásárcsarnok alagsorában van bolt, ahol jót lehet kapni, meg persze a Culinaris és társai.

2010. jan. 24. 12:28
en csiorbaba ,roman paprikasba,katona paszulyba szoktam hasznalni.lealabb is az az ami eszembe jutt most.
7. Domi0920 (válaszként erre: 5. - 07c4794583)
2010. jan. 24. 12:22

Ez a recept nagyon jól hangzik ki fogom próbálni!

Mindenkinek köszönöm a tippet! :)

6. 07c4794583 (válaszként erre: 4. - C62e5b7d24)
2010. jan. 24. 12:20
Ó hogyne, ezt el is felejtettem. A híres Insalata Caprese. :)
2010. jan. 24. 12:19

Rengeteg olasz ételhez, természetesen a klasszikus paradicsomos tésztasúgóba, a hagyományos pestóhoz, a rákra, a zöldségekre, nálam egy hét alatt akár 2-3 cserép is elfogy. SOHA nem használok szárítottat, csak igazit.


Autentikus receptel: Dolce Vita blogján

[link]


A csajt Vrábel Krisztának hívják és profi, igazi olasz konyhát visz, nekem a könyve is megvan. Ha visszaolvasol, látod, hogy mi mindenhez használ bazsalikomot.


Itt egy nagyon klasszikus recept például:

[link] 2007/08/10-perces-csoda.html

2010. jan. 24. 12:16
paradicsomsalátába isteni. Mozarellával, oliva olajjal.
2010. jan. 24. 12:14
pörköltbe ,levesbe,sültekre,tepsis krumplira,salátaöntetekbe
2010. jan. 24. 12:13
Szia! Én a thaiföldi csirkelevesbe szoktam tenni. (recept feltéve)
2010. jan. 24. 12:12
Én csak ha csinálok néha joghurtos saláta öntetet abba szoktam rakni. Mi másra lehet még használni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook