Mire használjátok a Bazsalikomot? (beszélgetés)
Szia!
Én is salátákhoz, meg csirkéhez használtam először, aztán kipróbáltam a milánói makaróniba is, s valami isteni finom lett. Aztán elkezdtem majdnem mindenbe belerakni. Érdemes próbálkozni! :)
További szép hétvégét!
Itt a Caprese: [link]
A balzsamecet minősége szintén nem mindegy, az igazi Modenai ecet akár 2-3 ezer forint is lehet, persze sokáig jó. Meglepő dolgokhoz is használják, pl eperhez, édességekhez, én simán a tonhalsalátába is beleteszem :)
Arra ügyelj, hogy sajnos nagyon sok helyen (Tesco, stb) árulnak "aszalt paradicsomot" avagy "szárított paradicsomot", ami sajnos ecetes! :( Az igazi olasz aszalt paradicsomos egyáltalán nem ecetes, hanem édes, meg kicsit sós, és jó olajos.
Szóval először keress egy megbízható forrást, ahol finom az aszalt paradicsom, és csak utána főzz belőle... pl Vásárcsarnok alagsorában van bolt, ahol jót lehet kapni, meg persze a Culinaris és társai.
Ez a recept nagyon jól hangzik ki fogom próbálni!
Mindenkinek köszönöm a tippet! :)
Rengeteg olasz ételhez, természetesen a klasszikus paradicsomos tésztasúgóba, a hagyományos pestóhoz, a rákra, a zöldségekre, nálam egy hét alatt akár 2-3 cserép is elfogy. SOHA nem használok szárítottat, csak igazit.
Autentikus receptel: Dolce Vita blogján
A csajt Vrábel Krisztának hívják és profi, igazi olasz konyhát visz, nekem a könyve is megvan. Ha visszaolvasol, látod, hogy mi mindenhez használ bazsalikomot.
Itt egy nagyon klasszikus recept például:
[link] 2007/08/10-perces-csoda.html