Mióta óvodás lett, utál itthon lenni :( (beszélgetés)
Hát azért nem hinném hogy nincs más megoldás, mint hogy ordít. Az én lányomnak volt hogy a bölcsivezetö néni mesélt külön mesét, és olyan is volt, hogy az Ö szobájában aludt, mert mindenképpen énekelni akart. De sosem mondták, hogy ne vigyem inkább...
Ráadásul gondolom munkát is könnyebb úgy keresni, hogy nem kell délre rohannod az oviba...
Nem hiszem, hogy a Te dolgod lenne az óvodában felmerülö helyzeteket megoldani. Arra van ott az óvónö. A Te dolgod legjobb tudásod szerint nevelni otthon, meg szeretni, meg rohanni érte ha megbetegszik, meg hazavinni délután. De ami az óvodában történik, az nem. Az óvónö dolga, hogy a családdal együttmüködve nevelje a gyereket, segítsen neki a napi dolgokban. Az oviban felmerülö helyzeteket neki kell ott megoldania, nem a szülönek a munkahelyéröl. És az nem megoldás, hogy vidd haza. Vannak gyerekek, akik egyáltalán nem alszanak... akkor velük mi legyen? Zárjuk ki az oviból? Az óvónö dolga lenne, hogy szépen fokozatosan megtanítsa a kislányodnak, hogy pihenöidö alatt, ha nem is alszik de nem zavarhatja a többieket.
Az én gyerekem bölcsis kora elött sosem aludt napközben itthon, de minden délután letettem az ágyba egy órácskára. Ezalatt énekelt, játszott, a legritkább esetben aludt el. FÉltem a bölcsitöl, hogy mi lesz, de azt mondták, bízzam csak rájuk - mondták, ez az Ö dolguk, azért vannak, hogy megoldják. Nem telt bele egy hét, a lányom rendesen aludt a bölcsiben és most az oviban is. Pedig otthon 2 év alatt nem tudtam rávenni. A lényeg: egyszerüen nem akarnak bajlódni vele, egyszerübb hazaküldeni :( Csak az a baj, hogy a végén a gyerek issza meg a levét :((((
Szerintem is ott kellenne aludnia:)
Kislányom első nap nem aludt 2.nap 15 percet,3 nap félorát de sokáig dumált ő aludt el legkésőbb és ő kelt elöször ma már ő alszik el legelöször:-D
probálkozni kellenne ovonénik engedik ?
Szia!
Lehet hogy úgy érzi, kimarad valamiböl amit a többiek csinálhatnak. Próbáld ki, hogy csak délután mész érte, aludjon-uzyonnázzon ott a többiekkel, amúgy is egy hónap után már böven itt az ideje :)
Az én kislányom is hasonlóan társasági ember, tegnap volt elöször oviban (elötte bölcsis volt ugyanott, tehát már mindenkit ismer korábbról). Tegnap volt az elsö napja, délután fél 4-ig volt, minden simán ment, alud, evett, játszott (nálunk a saját bölcsiseknek nincs különösebb szoktatás, fölösleges is...) Ma 9-kor érte kellett mennem, mert fáj a füle és lázas, de egész nap azzal nyúz hogy vigyem vissza az oviba, ill. hogy mikor mehet újra :) SZerintem ez azt jelenti hogy tetszik neki :)
Amikor nincs ovi, nem lehet összehozni őt az ovis barátokkal? Vagy szomszéd kölkökkel? Egyik nap nálatok, másnap náluk?
Vagy esetleg lefoglalni egy hörcsöggel? Najó, nem tudom, mennyire élné túl, vagy nem..
WSzóval nem lehet neki szervezni egy mini ovit?
Szerintem is az lenne a megoldás, ha ottaludna. Akkor délután is játszhatna a társaival. Nem tudod neki elmagyarázni, hogy aludjon az oviba, és akkor játszhat? Biztos megértené.
Örülj neki, hogy nem azért visít, mert nem akar oviba menni.
Szia!
Nincs minden városba játszóház sajnos,nálunk legalábbis nincs:-(Ilyen rossz időbe ha nem oviba van,akkor itthon kell lennünk.
Gondolom ilyen időben a játszóház a megoldás, ott rosszidőben is vannak gyerekek!
Kitartás!
Szia! Mi még nem járunk oviba, de ha gyerek társaságot lát, nem lehet távol tartani tőlük a majd 2,5éves kislányomat. Sajnos nálunk a bölcsi annyira túl zsúfolt hogy nem vették fel, ezért én is állandóan jártam vele a játszókat. Bár annyiban szerencsés vagyok hogy itthon nincs vele gond. Eljátszik még egyedül is:)) Próbálj vele olyanokat játszani mint az oviban.vagy próbáljátok ki hogy most te vagy a kis ovis, ő meg az óvónő:)
Biztos tetszene neki a szerepjáték:)
Szia,
nálunk vmi hasonló a helyzet. Szerintem ez normális. Én örülök neki, hogy ilyen jól elvan a társaival. Az én lányom egész nyáron nyaggatott, hogy mikor lesz már ovi. Most, hogy már jár, gyakran letol a lábamról, hogy miért megyek érte olyan korán. Uzsi után hozom el pedig. És nem tudja megérteni azt sem, hogy hétvégén miért nem mehetünk:) De szerintem inkább ilyen legyen, mint akit visítva kell betuszkolni az ovi ajtaján.
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- Egyedűl vagyok itthon és félek. Normális ez? Más is van igy? Én félek egyedűl lenni.
- Mi lehet az oka, hogy anyu rendszeresen kérdezi meddig laksz itthon még?
- Hál Istennek már tudok egyrészes fürdőruciba lenni itthon,...