Mióma embolizáció - kontra méheltávolítás (személyes tapasztalatok érdekelnek) (beszélgetős fórum)
Sziasztok! Eddig úgy tűnik valami elszigetelt világban éltem, mert csak most találtam rá az embolizációra. Teljesen fel is csigázott, mert - legutóbbi számolás szerint - 4 miómám is van és már 4 éve azt mondták ugrik a méhem..... azt meg annyira nem kívánom!
Bejelentkeztem dr. Bérczy Viktorhoz jövő hétre. Kíváncsi leszek, hogy majd mit mond!
Gyógyulj meg hamar,pihenj sokat.
Voltam vissza UH-ra és a mióma a méhemben ugyan olyan nagy mint a kezdetekkor.Már két éve szenvedek vele.Nem szeretném ha a méhemet ki kellene venni.
Én Esmyát szedtem egy évig.Hol kisebb lett ,hol meg nőtt.Most nem szedem ,de megvan ,és ciszták.
Palástfűteát iszom most.Augusztusban megyek UH_ra
Én sem szeretnék műtétet.49 éves leszek.Abban bíztam,a változókori vérzés elmaradás során elsorvad.
Nekem is állandóan műtétet ajánlott a doki. A miómám nagyobb volt, mint a tiéd, a tünetek pedig rosszabbak, de mondtam, hogy köszönöm, nem. Azt mondta, ha szeretek szenvedni, akkor rendben. Nem szerettem, de kitartottam a menopauza végéig és semmi gondom. A mióma is kisebb, semmi gondot nem okoz.
Nem biztos, hogy rögtön neki kell esni egy műtétnek.
Sziasztok!
6 cm-es miómától kellene megszabadulnom. Legszívesebben persze természetes úton szeretnék meggyógyulni, de úgy tudom, ennek kevés az esélye.
A problémára úgy derült fény, hogy menstruáció után 1-2 napos pecsételő vérzésem van, menstruáció alatt pedig végig kellemetlen haspuffadássom.
45 éves vagyok, gyereket nem szeretnék.
A nőgyógyász nyilván a saját szakterületén végzendő műtétet ajánlja, én inkább az embolizáció felé hajlok, viszont nehezen tudom elképzelni, hogy az elsorvasztott szövetdarabok maradéktalanul tudnak távozni a méhből.
Milyen érvek, illetve ellenérvek szólnak egyik, illetve másik műtét mellett/ellen?
Milyen nem kívánatos mellékhatások jelentkeztek nálatok az embolizáció, illetve a méheltávolítás után?
Vagy tudtok esetleg egyéb megoldást, amivel a mióma mérete csökkenthető?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Szójáték személyes névmásokkal. Sorrendben: ÉN, TE, Ő, MI, TI, ŐK (A szóban bárhol lehet)
- Szavak - személyes névmásokkal!
- Mióma embolizáció
- Elveink, no meg a tetteink... Érdekelne minél több vélemény
- Miért van ilyen sok konfliktus, veszekedés és személyeskedés a Hoxán?
- Társkereső, de személyesen nem akar?