Mióma embolizáció (beszélgetés)
Szia!
Június óta szedem. Fantasztikus készítmény. Az alhasi fájdalmaim szinte teljesen elmúltak és menstruációm sincs azóta. Előre hozta a menopauzát. Egyébként nov. 26-án lesz mióma embolizációm. 4 van. A legnagyobb 7 cm-es.
Sziasztok!
Nov-re van időpontom Harmat doktorhoz. 4 cm-es miómám van, remélem meg tudja csinálni a beavatkozást. Úgy hallottam, hogy 1 év a várólista. Írt fel egy másik doki gyógyszert, de még nem vettem be. Ryeco. Szedte már esetleg valaki? Köszönöm
Szia,
Nagyon drukkolok neked ,légy pozitív , Dr.Harmath minden lehetőséget elmond, és őszinte. Szuperul vagyok , januárban kell visszamennem , műtét után 2 hónappal . Egyedül a kezem amire szorító kötést kaptam gyógyul picit nehezebben, de ez csak esztétikai szempontból emlékeztet arra hogy volt egy beavatkozásom.
Embolizációt követően érdemes várni a megtermékenyítéssel 4-6 hónapot. A környezetemben már szinte mindenki szült , 38 leszek lassan, de egyáltalán nem feszülök majd sikerül amikor itt az idő és Ő jönni akar!
Sziasztok!
Tegnap volt embolizációm Budán, magán klinikán.Dr.Harmat végezte , kíváló szakember, emberileg is top10!
Nagyon utána jártam minden lehetőségnek és mindenkinek kizárólag gondolkodás nélkül Őt ajánlom! Kevés friss fórumot találtam, ezért is írok ide, hàtha segítek vele. Nekem a nőgyógyász úgy hogy volt egy vetélésem pár hónappal ezelőtt, azt mondta van pici mióma de nem kell vele foglalkozni. De nem hagyott nyugodni és sok jelet kapva addig, elmentem a klinikára egy ultrahangra. Rögtön kiderült van 5 mióma göböm. 3,8 cm ,illetve 2cm-ek. Pécsen is felajánlotta doktor úr, hogy TB alapon megtudjuk csinálni, csak az várólistás és 2-3 hónapot bizti kell várni. 2 hetet se gondolkodtam, mert rengeteget olvastam és kutattam az ügyben ,és nem akartam kockáztatni! 1 testem van 1 életem…és ami most “nem nagy göb” az bármikor (hiába diétázom+d vitamin+sport tehát mindent megteszek) eltud kezdeni növekedni. Erre sehol nincs tudományos magyarázat hogy mitől függ, valakinek évekig stagnál,vkinek indokolatlanul elindul a növekedés…tehát kértem időpontot ,nem feszülve sem az anyagiakon sem a fájdalom majd milyen lesz! Mert amikor késő akk hiába a pénz meg a sírás! Gyerekem még nincs és nagyon szeretnék, fiatal vagyok hogy eljussak odáig h akkora a göb ami már nem embolizálható! Édesanyámnak kivették a méhét anno, neki lehetősége sem volt erre a műtétre!
Persze rettegtem, nagyon féltem a műtéttől! Túl vagyok rajta és volt már pár műtétem de ez messze a legjobb élményem volt! Senki ne féljen! Teljesen fájdalmatlan ,sőt nem is kellemetlen! Végig tündéri volt mindenki az orvossal az élen! Nagyon nagyon örülök hogy nem sz*roztam és nem is adtam esélyt a növekedésnek, ugyanis a műtét előtti ultrahang már minimális növekedést mutatott(ennyire kis idő alatt is) jól éreztem belül…sajnos nekem rohamosan beindultak volna…de csak volna, mert szuperul sikerült a műtét viszlát göbök! Azt követően voltak nagyon minimális enyhe menstruációs görcseim, de nekem egyébként sem szokott lenni csak pici,illetve hiszem hogy ha időben elvan kapva a dolog talán kisebb a görcs is. De ez lehet hogy butaság és inkább az ér elhelyezkedése számít. A fájdalomcsillapítók biztosan sokat segítettek de én nem kértem egy picit sem, infúzióba ami lement az sem feltétlen kellett volna, de legalább jót aludtam. Kimondottan jó éjszakám volt, 9 órát aludtam egyben . Akinek nagyobb görcsei vannak , azt is kezelik mondták a nővérek, hogy soha nem engedik a fájdalmat 4es fölé, mondjuk 10es skálán. Azért így már nem is olyan félelmetes. :) remélem tudtam segíteni ha csak egy Nőnek sikerült, akkor megérte leírnom a tapasztalataimat. :)
Kedves Tabuc!
Érdeklődnék, hogy mennyi idő után múltak el a vérzési tünetei?
Sziasztok!
Én is túl vagyok az embolizáción. A gondom, hogy most, a 11. napon ismét erősebb és darabos vérzésem lett. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata?
Sziasztok
A segítségeteket, véleményeteket szeretném kérném hogy milyen vérvételi vizsgálattal tudják megállapítani hogy a mióma nem fog kiújulni az embolizáció után?
Genetikai vizsgálatra gondoltam, de pontosan mi a neve?
Köszönöm előre is a segítségeteket
Sziasztok,
Él még ez a fórum?
Sziasztok!
Meg van a szövettan. De dokim csak hétfőn lesz!
Valaki segít mi van ebben leírna?