Minimalista karácsonyt szeretnék. Nem anyagi okból. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nagyon bízok benne, hogy karácsonyra az is kész lesz.
Ha igen, akkor jöhetsz!;)
Köszi, hogy leírtad!
Én ebben nem találok semmi minimalizmust;)
De nincs ezzel semmi gond, ahogy írod, az eddigiekhez képest lesz az.
Mi már évek óta nem ajándékozunk, csak tényleg valami nagyon apróságokat.
A lényeg az, hogy együtt legyünk.
Fények bent lesznek, nem csak 3 napig, hanem egész decemberben. Jellemzően elemesek a fényfüzérek, így az áramfogyasztásunk nem lesz több.
Sütit, sosem sütök sokat. 1 tepsi pl. négerkockát és 1 tortát szoktam készíteni.
jó hangzik, bár nem a minimalista csak az egyszerű jelzőt használnám
egyszerű, nyugodt, meghitt... jól lesz
Ez egy teljesen normális karácsony. Nálunk majdnem hasonló.
- Kicsit nagyobb fa, feldíszítve, világítva, illetve beltéri és kültéri világítás is. (ez az én hobbim)
- Szaloncukor minimális, az is tálba téve.
- Sütni nem sütök. 1-1 rúd beiglit a szokásos helyről rendelünk.
- 25.-én van egy nagyobb vendéglátás, akkor a szokásos menü. Nem változtatok, mert mindenki ezt kéri.
- Ajándékozás nincs. Fiam illetve a rokonságban lévő "gyerekek" kapnak csak.
- Egy kicsi, formás fenyőt szeretnék díszíteni. Égősor lesz rajta, de csak a dec.24-26 közötti időszakban kivilágítva. Más kül- és beltéri karácsonyi fényt nem tervezek felrakni.
- Egyetlen doboz szaloncukrot veszek, amit tálban a fa alá teszek.
- A családot meghívom ünnepi ebédre/vacsorára, egy olyan napon, ami mindhárom gyerekemnek (és családjuknak) megfelel.
- Nem sütök világba, kevesebb sütivel is beérjük.
- A nem "vendégjárós" napokon kettőnknek főzök valami finomat, egyszerűbbet.
- Ajándékozás: férjemmel egymásnak semmi tárgyi, egy közös élmény lesz, elutazunk kettesben. A családban felnőtteknek egy-egy könyv, egy-egy karácsonyi képeslap pár kedves szóval és némi anyagiakkal kibélelve. Jobban tudják már ők, mit szeretnének, nekem már nincs kedvem sem, energiám, időm sem utánajárni. Kivétel a legifjabb generáció, ő megkapja a vágyott ajándékot.
Ennyi egyszerűsítést tervezek. Talán nem elég minimalista, de nekem - a korábbiakhoz képest- egyszerűbb lesz.
Öregszünk, fáradunk... ennyire futja, úgy érzem. Várom a véleményeteket.
Manapság az is nagy ünnep, ha mindenki oda tud ülni az asztalhoz akit szeretünk és várunk.
Jó lenne együtt lenni, mint nyáron!
Amióta ketten maradtunk fiammal, nálunk minden karácsony minimaliasta, persze, korábban sem vittük túlzásba, nem vagyunk vallásosak, nem diszitjük a házat, rokonság sincs, amire szükség van, vagy a fiam nagyon rákiván,azt megvesszük azonnal.
A macskánk közvetlen veszélyt jelent a k. fára, 2 hófehér műfenyőt már széttépett, - így a velevaló együttélés alatt méginkább a minimalizmus felé hajlunk.
Van egy üvegfenyőm,azt szoktuk 24-én kb félóráig villogtatni. Ennyi.
Remélem válaszol a kiíró.
A meglévő díszekkel díszítek, főzni mindenképp főznék. Nem szoktam különlegességeket főzni, sütök sütit is, de nem sokat, és lesz néhány vendégem, ahogy mindig és megyünk is.
Ajándékozni nem szoktunk, max. valami kis hülyeség, édesség, gyümölcs.
Most azon 'nevetgélünk', hogy az ide karácsonyi ajándéka az lesz mindenkinek, hogy megfürödhet nálunk és fűtött lakásban lehet;)
Én is ezen gondolkoztam el,,,mármint a magam szemszögéből.
Hogy hogyan minimalizálnám.
Kevesebb díszítés,,,vagy kevésbé ünnepies kaja,,vagy az ajándékozást mondanám le,,vagy nem ülnénk össze csak magunkban lennénk,, nem tudom..
Mindenesetre a kiírónak megvan az oka,,de én is kíváncsi vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Tenyérlenyomatokból karácsonyfa