Mini Yorkit szeretnék vásárolni (beszélgetős fórum)
Igen. :))) Tündéri édes baba kutty. :)
Kislány lett végül a kiválasztott? Mi alapján választottál? Vagy esetleg ő választott Téged? ;)
Gratulálok! :)
Végül is ők tenyésztők?
A szülőknek meg vannak a szürései?
A környékünkről lesz, olyan családtól,aki már 25 éve kutyázik, van nekik 10 kutyusuk :) Mindegyik nagyon édes :) Voltam megnézni a kiskutyát és ott ragadtam 2 órára :D Nagyon kedvesek a jelenlegi gazdik, mutogatták a képeket a korábban tőlük elvitt kutyusokról, mert sokan visszajárnak látogatóba, vagy nyaraláskor küldik a fotókat :)
Láttam a szülőket is, nagyon szépek! A kicsiről teszek fel képet!
Szuper!
Képet dobsz majd? Honnan sikerült venni?
A lányt jobbnak tartom én is lakásban. Nem kifejezetten a jelölgetés miatt- nekem is fiú van és nem jelölget.
A lányok simulékonyabbak, könnyebben kezelhetőbbek, mint a fiúk az ivarérés után.
Köszönöm a jótanácsokat, igyekszem betartani őket :)
Egyelőre sajnos még külföldön vagyok, de szerdán megyek haza és akkor belevetem magam a kutyanézésbe!
Anyukám felhívott pár számot, úgyhogy már várnak, hogy menézzem a kutyusokat! Remélem nem akarom majd mindet elhozni :D
Vegyél pelenkát és hozzá helyhez szoktató cseppeket. Ha jó helyre pisil ,kakil legyen nagy-nagy örömködés, ha rossz helyre és időben észreveszed, kapd fel és vidd a pelushoz.
Ha már későn kapod rajta,akkor kicsikét rázd meg a nyakbőrét és mond neki, hogy "rrrrossssz kutya". A mamája is így csinálná, ha valami helytelent tenne , így ezt érteni fogja.
Fontos, hogy ha nem 2-3 másodpercen belül kapod rajta, akkor már ne csinálj semmit ,mert nem tudja már hibás cselekedettel összekötni.
Nagy türelem kell, mert pici a hólyagja és nem tudja még tartogatni a pisit. A kakit előbb megtanulják, de azt sem egyik napról a másikra. Van akinek több hónap kell hozzá.
Eszembe jutott még egy kérdés, amire jó lenne felkészülni, mielőtt meglesz a kutyus! :)
Hogyan kezdjem a szobatisztaságra szoktatást? A yorkiknál ez valóban hosszú ideig tart?
Igen, én is erre gondoltam. Csak az ezzel kapcsolatos dátumokban nem vagyok jártas.
Nagy- Britannián, Írországon, Svédországon, Máltán meg talán Norvégián kívül viszonylag egyszerű a dolog. Elég egységesek is a szabályok.
Nincs külön oltási könyv, ha van útleve a kutyának.
Nem elég magában, mert az a fontos ami benne vam... És egy pár hetes kiskutyának nyilván nincsen meg a teljes oltási programja... Az útlevél meg a chip még nem elég önmagában ahhoz, hogy kividd a kutyát az országból.
Mivel kiskutyáról van szó, a veszettség elleni oltás miatt eléggé behatárolt, hogy mikor tudod kivinni az országból. Még mindig vannak EU-n belül is titer köteles országok. Ill köteles vagy paraziták ellen is kezeltetni utazás előtt x időn belül. Van olyan ország is, ahol kérnek az útlevél mellé plusz egy igazolást, hogy nem beteg a kutya. És az sem árt, ha meggyőződsz róla, hogy a chipszáma alatt is te jelensz meg mint tulajdonos.
Érdeklődj a magyar állatorvosi kamaránál- elég segítőkészek és naprakész infót tudnak adni arról, hogy mit kell elintézned/ mire van vagy, nincs szükség. Ha bemondod hogy hová szeretnél és mennyi idős kutyát vinni, akkor legalább ezzel is tisztában leszel. Ha szükséges, én is mindig őket hívom.
Milyen papírok kellenek egy ellenőrzés során?
Útlevél, oltási könyv, chip nem elég? :O
További ajánlott fórumok:
- Mini Yorkit vásároltam viszont normál, mit tehetek?
- Miért szeretnek a nők vásárolni?
- Szeretnék vásárolni egy ellipszis trénert. Tudtok segíteni hogy milyet vegyek? 130 kg vagyok, a legtöbb súlykorlátos szerintem.
- Automata mosógépet szeretnék vásárolni, de milyet?Tapasztalatok?
- Memória kártyát hol tudnék jó áron, de újonnan vásárolni Budapesten? (SonyEricsson Xperia Mini-be kellenne)
- Mekkora minisütőt érdemes vásárolni két főre?