Mindenre megtaníthatóak vagyunk? Vagy születésünkkor már ez is behatárolt? (beszélgetés)
A lényeg az, amit leírtam:)
Van, hogy kirakok fotót, stb. De csak és kizárólak zárt körbe, rövid ideig. Kedveljenek vagy utáljanak azért, amit itt írok:)))
Elnézést:)
Úgy gondolom, hogy a fórumozás nem abból áll, hogy nézegetem mindenkinek az adatlapját mielőtt beszélgetek vele:)
Szeretek úgy beszélgetni itt az emberekkel, hogy semmit nem tudok róluk. Majd beszélgetés közben kialakul a véleményem, meg kiderül, ami fontos:)
Na azért:)
Sajnos a napló olvasáshoz sok idő kell és sokat kell nézni a monitort. Egész nap nézem (munka), így nem hiányzik még a sok olvasás is:)
Akkor nem árulod el?
Igen sajnos az ilyen események rontják az esélyeket, de ha kiderült volna időben a baj, biztos nem lenne semmi bajuk.
A gyerekeid közül több örökbefogadott, ugye?
Gondolom nem narkóztál, ittál....
Az, hogy elkönnyelműsködi, vagy, lusta nem azt jelenti, hogy nem képes.
Hátrébbről rajtol? Mindenkinek egyformán van lehetősége. Ki, hogy használja ki.
Természetesen vannak betegségek, amik valóban befolyásolják a tanulékonyságot, de szerintem manapság egyre ritkábban fordul elő.
Ha így állunk hozzá, akkor igen szűkösek a korlátaink, nem?
A marhaság az, hogy nem képes bárki bármire:)
Aki nem akar az nem is lesz képes semmire.
Lehet genetika, de én képes vagyok sok mindenre, és ezt adom tovább a gyerekemnek is:)
Az életkorral egész biztosan csökken a tanulékonyság és taníthatóság, de a képességek sem egyformák, szóval nagy marhaság, hogy bárki bármit megtanulhat.
Az első kérdés, hogy szeretné vagy akarja, utána az összes többi. =)
Én a gyerekemmel kapcsolatban is így gondolom. Ezt neki is elmondom elég sokszor, hogy tudja nem kell semmi extra képesség hozzá csak akarat.
Gratulálok a gyermekeidhez:)) Ne aggódj miattuk, biztos megtesznek mindent, amit akarnak.
Úgy gondolod, hogy a még nem diplomás gyerekeid nem lesznek képesek erre?
hát tudod nem egészen erre gondolok nekem mikor elhatároztam hogy sok gyerekem lesz,ugy gondolkodtam mint te irod hisz az első három simán kapta a diplomáját..utána látszottak a lehetőségek mik menni látszanak most még... nem magamra gondoltam mikor kiirtam a cimet hanem a gyerekeimre..kiknél ezt éltem meg...
és én már nálad sokkalta öregebb vagyok.....és amiket irtál ahhoz azért valami kellett...
Nem a gratuláció miatt írtam írtam, hanem azért, hogy lásd nem vagyunk korlátozva:)))
Azért köszönöm:)))
Hát.....
Annak idején, amikor kisiskolás voltam egy napközis tanár tenyérből jósólt. Nekem azt mondta, hogy nem vagyok túl okos, mert a a fej vagy milyen vonalam rövid, ami azt jelenti, hogy sok dologra nem vagyok képes.
Azóta egész sok mindent megtanultam:) Diplomám is van, nyelv vizsgám is, jogsim is, kreatív is vagyok, ez is vagyok az is vagyok, és nagyon jó kis munkahelyeim is vannak, ahol a tudásomat megbecsülik:)
Tehát, amit akarunk azt tanulunk meg! Határok nincsennek, hacsak nem állítottunk fel magunknak:))
Ha behatárolt is,szerintem mindenre képesek vagyunk,mi emberek.Talán aki nem született egy-egy feladatra,annak több idő,energia,mire megtanulja azt a bizonyos megtanulandót.
Egy példa:ha valaki keze nem áll rá a zongorázásra,attól még megtanulhat,csak legfeljebb több ideig tart,mint annak,aki rátermett szinte a zongorázásra.
Tudásunkat a végtelenségig lehet fejleszteni!
Akarni kell!