Minden nagyobb karácsonyfakereskedő jóval előbb vágja ki a fákat? (tudásbázis kérdés)
Az lenne a logikus, ha direkt ezért ültetnék a fákat, hogy majd kivágják, de szerintem azért a legtöbben ezt a módszert alkalmazzák, nem erdőket pusztítanak.
Mi pedig eltüzeljük, mindent hasznosítunk. Komszosztálunk is... stb...
Köszönöm a válaszokat.
Piacon tavaly volt fenyő árúsítás, élő is volt. ( ma még nem volt fenyő a piacon, lehet később lesz? na mindegy )
Most lenne hova ültetni az élőt, azért gondoltam erre a megoldásra. Ismerősömtől érdeklődtem, azt mondta pár napot szabad csak az ilyen fát a melegbe tartani, mert hiába a folyamatos szoktatás a hideghez, Meghal, lepotyog.
Bunkók vagyunk vagy nem, de legalább 15 éve nincs élő fa nálunk. Lány már nagyocska volt, meg aztán valóban karácsony után 2 - 3 nappal nagyon potyogott a tűlevele..
Darabig volt a műfenyő, de az olyan műű volt, hogy pár éve már azt se veszem elő ( lehet már meg sincs )
Azt hiszem meghagyom a döntést a férjemre, élő fenyű ügyben.
Az is érdekes, hogy nem volt a gyökeres fenyő melegben, locsoltátok is, és mégis meghalt.
Nevetséges, ennyi család, mind megveszi a kivágott fát, karácsony után meg eldobja. Így mennek tönkre az erdőink.
Azért irtjuk a fenyőfákat, hogy egy évben egyszer benn a szobában teleaggassuk mindenféle díszekkel, aztán meg szemét?
Mentem az utcán karácsony másnapján, és már kidobott fenyőfát láttam a kukák mellett.
Akkor minek?
Gyökeres fenyők milyen magasak? És mennyiért vesztegetik??
( városnév nélkül, sac / kb mire számítsak )
Lenne hova ültetni az ünnep után most már, megérné hogy ilyent vegyek / vegyünk...
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen színbe öltöztetitek fel a karácsonyfát? Van megszokott színösszeállítás, vagy minden évben más?
- Segítség, karácsonyi zene!!!! Nézzen be mindenki aki csak tud!
- Miért csak karácsonykor jut eszébe mindenkinek adakozni?
- Karácsonyi jókívánság mindenkinek :) Boldog karácsonyt!
- A legnagyobb csoda és karácsonyi ajándék életünkben
- Hol tudok nagyobb darabszámú karácsonyi, zenélős, nagyméretű, szétnyithatós képeslapot vásárolni?