Minden kórházban térítésköteles a koponya-és hasi ultrahang a babáknál? (tudásbázis)
A Gyermekemnek cisztát találtak a koponyájában, azért kellett megultrahangozni. Majd, mielőtt a kutacs bezárult, még egyszer csináltak egy UH-t. A második alkalommal 45 percen keresztül kereste a doktornő, de hála égnek felszívódott. Ingyenes volt ez is, bár én -mint mindig, ha elégedett (és baromira boldog) vagyok- adtam hálapénzt az orvosnak.
Teljes UH-ra maszek alapon járok évente. Az 10 e Ft, de teljes testre kiterjed. Erről jut eszembe! Az idén még nem voltam! :(
Nálunk koponya-uh nem volt, hasi is csak azért, mert a doki épp jókedvében volt még a kórházban!:)
Nekem annó azt mondta a gyerekorvos, amikor rákérdeztem, kell-e vinni (mert barátnőm a sajátját vitte), hogy semmi nem indokolja nálunk. Ha indokolt lenne, beutalóval ingyenes, ha én "csak úgy" szeretném, térítésköteles - 7000 ft. (Pest megye)
További ajánlott fórumok:
- Budapesti István kórházban az ultrahangra bejöhet az apuka is? Írjatok légyszi tapasztalatokat!
- Dunaújvárosban hol van a 30. heti ultrahang? Úgy hallottam, az már nem a kórházban, hanem a fehér sztk-ban van.Igaz ez?
- Tatabányán a Szent Borbála Korházban odaadják a 12, heti ultrahang felvételt?
- A szekszárdi kórházban hogyan működik a 4d-s ultrahang?
- A MÁV Kórházban a Dózsa György út felől megközelítve merre található az ultrahang?
- A MÁV kórházban a 18. heti gentikai ultrahangon van lehetőség arra, hogy ha viszek pendrive-ot megkapom a felvételt?