Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Minden évben új dekorációkat szerzek be karácsonyra az... fórum

Minden évben új dekorációkat szerzek be karácsonyra az... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

30. michelle.r (válaszként erre: 27. - Channa*)
tegnapelőtt 11:28
Ügyes! Én a gombfelvarrás után maradtam ki..... 😌Bár, a múltkor megvarrtam egy ballonkabátom zsebét, miután már a teljes kulcscsomó átesett rajt, és egész jó lett.
29. tien (válaszként erre: 28. - Channa*)
nov. 16. 16:18
Van egy hangulata .
28. Channa* (válaszként erre: 27. - Channa*)
nov. 16. 11:47
Ha lenne cserépkályhám, akkor nekem se kellene kandalló;)
27. Channa* (válaszként erre: 25. - Michelle.r)
nov. 16. 11:46

Volt egy pirosas bordó pulcsim, amire rávarrtam hóembert, hópelyheket, stb.

Egy másikra szarvasfejet, stb.

26. tien (válaszként erre: 23. - Channa*)
nov. 15. 20:18

De ügyes vagy ! Gratulálok.

Szép cserépkályhánk van .

Mellé már nem illik a kandalló(nem is férne ),hiába vágyom rá.

25. michelle.r (válaszként erre: 22. - Channa*)
nov. 15. 18:45

Uhhhhhh, de szuper! Tisztára, mint egy amerikai film. 😆😆😆

Hogy készítesz karácsonyi pulcsikat?

24. Channa* (válaszként erre: 15. - Globus)
nov. 15. 10:32

Igyekszem olyan színvilágú díszeket készíteni, amik megférnek egymás mellett.

Nálam, a piros-fehér megy már évek óta, és én is felteszem akár a sötétkéket is a fára. Pont van egy ilyen kedvencem is.

A fiamnál inkább bordó-arany a dekoráció, bár mi nem ragaszkodunk adott színhez, mert sok tetszik, így úgy csináljuk, hogy pl. az én fenyőfám piros-fehér díszekkel van feldíszítve, de a nappaliból nyíló ajtókat/ajtónyílásokat, simán díszítem akár bordóval, kékkel vagy arannyal. A gyereknél ugyan így. A fája arany-bordó, a többi vegyes.

23. Channa* (válaszként erre: 14. - Tien)
nov. 15. 10:28

3 ismerősöm "rendelt" tőlem karácsonyi kandallót, valamint manókat és karácsonyi rénszarvast. Nem pénzért csinálom, hanem ajándékként.

A nénikém az egyik. Kandalló + egy nagyon nagy manó. Remélem elég nagy szerinte is, kb. 100 cm magas;)

22. Channa* (válaszként erre: 13. - Michelle.r)
nov. 15. 10:26

"Ami persze szöges ellentétben áll azzal, hogy egyszer szeretnék egy olyan igazi, giccses amerikai Karácsonyt, teljesen kivilágított házat, fényfüzérből álló hóembert, szarvast. Olyat, amikor még a lépcsőkorlát is rogyadozik a dekorációtól. 😆😆😆"

Óóóó, én már haladok erre felé:DDDD

Még nincs kész a teraszunk, de már tavaly is kidekoráltuk, ahogy idén is megtesszük;)

A lakásban nálunk és a fiamnál is van kandalló, sajnos nem igazi, hanem csak dekoráció, de egész évben ott van. Karácsonykor tele lesz a teteje karácsonyi díszekkel, teszek rá világítást, filcből készült karácsonyi zoknit. Van benne igazi tüzifa, közte vannak ledizzók, amit esténként bekapcsolok, így olyan, mintha fűtenénk a kandallóban.

A nappalikban mindenhol karácsonyi díszek vannak. Girlandok, gömbök, stb. Mondhatnám, hogy csupa giccs, hiszen még olyan jelzőfényt is használunk ilyenkor, ami télapó formájú:DDDD

A kertet is dekoráljuk. Direkt azért ültettünk egy ezüst fenyőt, hogy azt fel lehessen díszíteni + van egy kecskerágó bokrunk, amin karácsonyra piros bogyók lesznek és ezt a fát is fel szoktam díszíteni. Tavaly lufikat fújtam fel, ahol összekötjük oda tettem hengereket, hogy méginkább olyanok legyenek, mint egy nagy karácsonyi gömb. Készítettem olyan manókat, grincset, diótörőkatonát, amik kint a teraszon lehetnek. A házon van fényfüzér + a teraszon is, a terasz asztalon karácsonyi lámpa, stb.

A két lakás közötti átjáró folyosót is kivilágítjuk.

Karácsony mintás ágyneműben alszunk, karácsony mintás pizsiben, karácsony mintás bögréből isszuk a kávénkat, télapó formájú a mosogató szivacsom:DDD

December csak karácsony mintás zoknit hordunk és készítettem karácsonyi pulcsikat.

Tehát, mi már lassan itt tartunk😆😆😆

21. supin
nov. 15. 08:46
Nem olcsó mulatság.
nov. 15. 03:15
Nehezen dobok ki bármit is.
19. fakata
nov. 13. 08:56
Kérlek ne dobd ki! Vidd el egy önkormányzati óvodába, ott biztosan nagyon örülni fognak neki! (Vagy bármi más helyre)
18. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 12. 15:32

Én a meglévőkhöz veszek mindig, hogy biztos mindenhová jusson.

Amiket otthon mégsem rakom fel, azokat beviszem a munkahelyemre. Így az irodánk is minden évben csodaszép.

17. levarosbukta (válaszként erre: 12. - Channa*)
nov. 12. 15:28
Karácsonyi díszmániás vagyok. Mindig veszek, vagy készítek valami újat és én sem dobok ki semmit. A legnagyobb baj, hogy már nem tudom hova pakoljam a cuccot! :)
16. Görögtánc (válaszként erre: 2. - Fülemüledal)
nov. 12. 15:23
Ezzel mennyi szemetet generálva😬
15. globus (válaszként erre: 12. - Channa*)
nov. 12. 13:55
Én is éppen a régi kedvenceket szeretem elővenni. Volt olyan év, hogy csak pirosat, csak aranyat akartam, de akkor is felkéredzkedett a fára más színes, személyes emlék :)
14. tien (válaszként erre: 13. - Michelle.r)
nov. 12. 12:46

Mindenképp szerezzetek be csúnya pulcsikat.

Kandallót (ha nincs)

És a kutya fejére plüss rénszarvas agancsot.

Egy családi fotó erejéig.

Elképzeltem 😁

nov. 12. 12:34

Nekem van néhány garnitúra, amelyek egymással jól variálhatóak, most pl. bordó lesz zölddel. Tavaly rosegold volt bronzzal.

Én nem szeretem a nagyon színes Karácsonyt, max. két színt használok egyszerre.

Ami persze szöges ellentétben áll azzal, hogy egyszer szeretnék egy olyan igazi, giccses amerikai Karácsonyt, teljesen kivilágított házat, fényfüzérből álló hóembert, szarvast. Olyat, amikor még a lépcsőkorlát is rogyadozik a dekorációtól. 😆😆😆

12. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 12. 11:12

És miért kell minden évben más dekoráció az egész lakáshoz?

Én nem dobok ki semmit, van is jó sok doboz karácsonyi dekorációs cuccom. A 90%-át én készítettem.

Persze, ha csúnya lesz, stb., akkor megválok tőle, de ilyen nem igen fordul elő.

11. libikóka (válaszként erre: 10. - Tien)
nov. 12. 11:11
Jól teszed💖
10. tien (válaszként erre: 9. - Libikóka)
nov. 12. 11:08

Persze tudom,csak a férjem szokta volt mondani ,hogy ülök a zsén.

Mindent mentek:kaját ,bútort ,kiskutyát...☺️

9. libikóka (válaszként erre: 8. - Tien)
nov. 12. 11:01
Ez nem zsugoriság,,hanem józan ész.Évek alatt gyűlik is apránként,,nem kell mindent kipakolni,,lehet velük variálni.
8. tien
nov. 12. 10:58

Német bolhapiac (trödermarkt),régi , gyönyörű karácsonyi cuccokat szereztem be.

Egy darabot sem vettem évek óta.

(Egyébként is egy zsugori pics@ vagyok,szeretek kotlani a pénzen)

nov. 12. 09:08
Ez szomorú! Persze az egész világ erről szól: "Csak neked, csak érted, csak most, azonnal szerezd meg, mert megérdemled, mert jár neked ..." Ezt tolják az arcunkba mindenhol. Vásárolj, vásárolj, vásárolj (ész nélkül). Bocsánat, de ez a véleményem. Az meg különösen szomorú, amit a Karácsonyból csinálunk. :(
nov. 12. 08:56
Pazarlás. Én csak azt dobom ki, ami használhatatlan, ami SZEMÉT.
5. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 12. 08:24

Ha van miből..

jó nagy pazarlás, ha igaz.

nov. 12. 08:13
Erre egy pszichológus azt mondaná, hogy meglehetősen kiforratlan személyiségre vall. 🙃
nov. 12. 08:00

Én cserélgetem,,plussz készítek minden 1-2 évben valami újat.

Elajándékozni jó,,kidobni elég nagy pazarlás,de kinek hogy.

nov. 12. 07:54
Az azért szívfájdító, ha csak úgy kidobod, aminek előző évben még tudtál örülni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook