Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Jajj amikor kérdeznek válaszolok. Kicsivel másabb a dolog hogy ha valaki nem tudja mikor lesz le írom neki
Mint hogy le írod mennyi az annyi. Attól több nem lesz 😂😂
Ez téves, mert mi is igénybe vesszük, és a belinkelt résznél ilyenről egy szó sincs..se máshol ha utánanézel..
Nem függ össze hogy mit kaposz, a gyermek állapotával függ ösdsze, és persze hogy aki kéri annak legyen jövedelme amiből adható, apa is kérheti ha anya van otthon GYOD-on pl
Bocs,most rákerestem így javítom magamat:
"A családi kedvezmény akkor érvényesíthető, ha a családi pótlékra jogosultság fennáll. Az igénybevételnek nem feltétele a családi pótlék folyósítása, elég, ha a magánszemély az előbb ismertetett szabályok szerint családi pótlékra lenne jogosult.
Például, ha a magánszemély a családi pótlékot azért nem igényelheti, mert fogyatékossági támogatásban részesül, akkor annak ellenére, hogy családi pótlékot nem kap, érvényesítheti a családi kedvezményt. 2023 január 1-től a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személynek minősülő kedvezményezett eltartott után jogosultsági hónaponként a családi kedvezmény havi összege 66 670 forinttal emelt összegben vehető igénybe. Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személynek minősül az a 18. életévét betöltött magánszemély is, aki a magasabb összegű családi pótlék helyett fogyatékossági támogatásban részesül.[4]" Igazad van! Elnézést!
:)
Ez igaz amit belinkeltél,csakhogy kizárólag abban az esetben ha magasabb összegű családi pótlékot,vagy saját jogán családi pótlékot vagy rokkant járadékot kap a kedvezményezett gyermek.Ugyanis ha "csak" fogyatékossági támogatás jár,akkor nem kedvezményezett.Ezt nekünk ügyintéző mondta,mert kérdeztem,hogy jobban járnánk-e ha fogyatékosságit kapná nem a saját jogú családit. A fogy.tám. összege magasabb de nem vehető rá igénybe családi kedvezmény.Állítólag,mert ott ezt a felvilágosítást kaptuk.
Sziasztok Veszprém megye 19.én utal űgyintézővel beszéltem ő mondta !!
Tehát csütörtökön utalnak !
Te kommentelsz 10.000szer!!!
Én heti 3x!!!!Talán kibírod!!!!
Szülő otthonápolasi díja....kiemeltápolás:netto 79797 ft!!!Magyarország 2024 napi
Napi 6 euro!!!Gratulalok
MAGYARORSZÁG 2025!!!!
VAS MEGYE!!!!
Kedves Katalin!
A decemberi GYOD előreláthatólag 2024.12.19-én kerül kiutalásra.
Üdvözlettel
Pálmai-Szép Mónika
pénzügyi referens
Sziasztok
Somogyról valami infó?
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?