Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Püréről darabosra fórum

Püréről darabosra (beszélgetés)

18. kiskacske (válaszként erre: 15. - Asztanaviszta)
dec. 17. 19:24
6 foga van a fiamnak és ropogtatja a kekszet. Simán eszik mindent, rántott húst is 🤷‍♀️ egy őrlőfoga sincs még kinn, blw-s babák fogak nélkül is esznek darabosat és nem egyben nyelik le. Nem kell várni erre
17. libikóka (válaszként erre: 15. - Asztanaviszta)
dec. 17. 14:10
Darabos,,de puha.szétnyomja a kis nyelvével ,ínyével,,forgatja,,tanulja a rágást.
16. Enissa (válaszként erre: 15. - Asztanaviszta)
dec. 17. 13:36

Csak a magán véleményem írom le.

Az ínyük nagyon is erős, ha szoptat valaki tudja, hogy mennyire rátud harapni a mellbimbóra a csecsemő, csillagokat lát az ember.

Az én lányomnak 14 hónaposan jött ki az első foga, simán tudott enni, rágni az ínyével.

15. asztanaviszta (válaszként erre: 10. - Tulipan86)
dec. 17. 13:30

Gondolj bele, te 2 foggal hogyan tudnál darabos ételt enni?

Sehogy.

Várj még több foga kijön és utána adj neki darabosat.

Jó ötlet, amit Charlize írt, hogy kevésbé turmixolt az ételt.

14. kiskacske (válaszként erre: 12. - Tulipan86)
dec. 17. 12:10

Amúgy semmi baj nem lesz, ha eszik darabosat és püréset is vegyesen.

Van, hogy beleun a kisfiam a darabos evésbe/nem jön be neki annyira. Olyankor én is adok neki pl gabonapépet vagy gyümölcspépet, ha nem evett addig eleget.

Vagy pl a főzelékek mellé is szokott kapni kenyeret, fasírozottat.

13. libikóka (válaszként erre: 12. - Tulipan86)
dec. 17. 07:35

Miért ne lakna jól?

Lassabb lesz az evés,mert nem csak bekanalazod.Ki kell várni.

Viszont épp úgy jóllakik.

12. Tulipan86 (válaszként erre: 11. - Charlize)
dec. 16. 23:26
Pont így képzelem. De az nem baj ha pürét is kap pluszba? Mert így nem lakik jól
11. Charlize (válaszként erre: 1. - Tulipan86)
dec. 16. 20:44
Én azt csináltam, hogy a főzelékeket egyre kevesebb ideig turmixoltam. Így ugyanazt az ízt kapta, de minimálisan más állaggal. Néhány hetente emeltem a tétet. Tehát amikor már kényelmesen ette az icipicit nagyobb darabokat, akkor próbáltam megint kevésbé turmixolni.
dec. 16. 15:51
2 foga alul,felül most jön neki . Répa,krumpli összetörtem villával,de ez nem megy olyan gyors mint a püre,ráunt,aztán pürét is kell adni neki,hogy jól lakjon
9. asztanaviszta (válaszként erre: 4. - Tulipan86)
dec. 16. 13:08

Hány foga van? Mert az befolyásolja, hogyan tud rágni.

Pürébe nem tennék darabosat. Azt külön adnám, hogy a kezdettől fogva tudja mi a különbség.

Én is a főtt krumpli, répa, zöldségekre szavaznék. Az darabos, de mégis eléggé puha ahhoz, hogy könnyen meg tudja enni.

8. Enissa (válaszként erre: 7. - Kiskacske)
dec. 16. 12:17

Ln pont a kiflicsücskét nem mertem. Viszont vannak a gyorsan olvadó babakekszek. Kifli helyett azzal kezdeném.

De ugye ahányan vagyunk annyifélék.

dec. 16. 11:33
Szerintem nyugodtan adj hasábot, meg kell tanulnia, hogy mekkorát harapjon és öklendezni is meg kell tanulnia. Rohadt para, de csak pár hét. Vagy adj neki egy kiflicsücsköt, elrágcsálja, az kb elolvad a nyáltól úgyis :) (vagy ezt a natúr pufirudat). De puhára főtt répa, sütőtök vagy a banán is tök jó kezdés. A narancsot is adhatod úgy, hogy a gerezdet félbevágyod és szétnyitod, hogy kiegye a gyümölcshúst. Én is nagyon féltem, se aztán hamar megtanulta, utána azzal szórakozott, hogy addig tömte a szájába, amíg belefért, azt jobban utáltam😅 (1 éves a kisfiam)
6. Enissa (válaszként erre: 5. - Tulipan86)
dec. 16. 09:56

Adj neki banánt, főtt répát, krumplit, zöldséget,ami a szájában szinte elolvad.

Úgyis szopogatnak még szinte mindent.

5. Tulipan86 (válaszként erre: 3. - Piroska52)
dec. 16. 09:49
Pont az,hogy a józan eszem azt mondja hasábot ne adjak. Ezért érdekelne akik nem adtak mit hogy adtak
dec. 16. 09:48
10 hónapos a kicsi,nem Magyarorszagon élünk,itt 4 hónaposan van hozzátáplálás,de hasfájós volt ezért vártunk még 1 hónapot.Sajnos védő nő sincs
3. Piroska52 (válaszként erre: 1. - Tulipan86)
dec. 16. 08:12

A saját józan eszedbe hallgass, mert mindenhol vannak ,,,nagyon okos, mindent jobban tudó, szuper anyukák,,,

A te babád, te ismered, neked kell tudnod, mert te látod mit tud.

Csak a saját józan eszedre hallgass.

2. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Tulipan86)
dec. 16. 08:05

Szia! Mennyi idős a kicsi?

Bár le kell szögeznem, hogy nincs tapasztalatom a témában, mert mi az elejétől kezdve falatkáztunk, ami eleve egy teljesen más megközelítés. De a csoportban rendszeresen jöttek anyukák, akik a püréről át akartak térni a BLW-re (darabos hozzátáplálás). Ott azt olvastam, hogy azért kell vigyázni, mert a kanállal etetés elnyomja a baba természetes reflexét, ami azt biztosítja, hogy ha túl mélyre megy egy túl nagy darab, azt kiöklendezze. Ott azt írták, hogy a kanalazás abbahagyása után két hét kell, hogy ez visszaálljon. Addig marad az eredeti anyatejes vagy tápszeres táplálás. Ha ti 5 hónapja kezdtétek a pürézést, akkor a babád kábé 11 hónapos. Gondolom javarészt már csak pürét eszik. Én hagynám, hogy saját maga próbálkozzon a kanállal (naaaggyon maszatos vállalkozás 🙈). Így megszűnne a nyelv azon a ponton való rendszeres érintése, ami elnyomja a reflexet. Aztán két hét után mehet a darabos. Figyelj a mogyoró szabályra, ami azt jelenti, hogy fulladásveszélyt a mogyoró nagyságú és keménységű darabok jelentenek, mert az tudja elzárni a légcsövet.

Mellesleg hozzáteszem, ha már az általánosabb, pürés hozzátáplálás felé indultál el, akkor annak az ajánlásait kellene követned. Úgy tudom, hogy van egy protokoll, ami hónapról hónapra írja, hogy mikor mit és hogyan kell kapjon a baba. Ennek a módszernek a követésével több millió gyerek felnőtt. Ha bizonytalan vagy, a védőnő el tud látni konkrét tanácsokkal.

Ha még ezen felül is túl bizonytalan vagy, akkor neked van szükséged valamiféle segítségre az irreálisan nagy félelmeid leküzdésében.

Sok sikert, és boldog hozzátáplálást kívánok!

dec. 16. 02:12
Sziasztok. Annyira tanácstalan vagyok. Az a baj,hogy félek.Félek,hogy megakad a torkán. Már 5 hónapja pürézünk,szóval nagyon kéne lépni. De ahányan mondják annyi félét. A hasábokat biztos nem merem neki adni,mert nagyot harapna tudom. Van aki azt mondja pürébe darabokat,a másik tábor csak azt ne. Van aki azt mondja pürébe pár szem rizsát,a másik az úgy fulladásveszélyes. Anyit haladtunk,hogy törten neki répát,krumplit picikéket adtam elszopogatta(van aki erre is azt mondta ha kicsi a falat,az az életveszélyes). Ti hogy csináltátok? Akik nem hadabokkal kezdték

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook