Mennyi idő alatt bírálják el az Aktív korúak ellátását? (tudásbázis)
Ha minden tisztázott 8 nap (sommás eljárás) ha kell hiánypótlás vagy nyilatkozat akkor 60 nap (teljes eljárás) de a folyósítás így is elhúzódhat, mert ha jól tudom havonta csak egyszer utalnak és a megállapítás és az utalási állomány között sok idő eltelhet.
Hivatalosan nyolc napon belül kell kapnod egy értesítést, ha nem tudják elbírálni a sommás eljárásban akkor tájékoztatniuk kell hogy teljes eljárásra tértek át, aminek a határideje a kérelmed benyújtásától számított 60 nap. Ez persze "csak" jogszabályi előírás, humánerőforrás hiányában nem biztos hogy minden így történik.
Napi bejelentővel dolgozhatsz mellette, az biztosabb jövedelem mint a 22 ezret várni.
Sok sikert az ügyintézéshez!
Sziasztok.
Mennyi idő alatt birálják el az aktív korúak ellátását? Most igényeltem először, és hiába kérdeztem az ügyintéző nem válaszolt erre.
További ajánlott fórumok:
- Az ápolási dij kizárja e az aktiv korúak ellátását?
- Aktív korúak ellátását kapja valaki?
- Aktiv korúak ellátását igényelheti-e a férjem, ha én tanfolyamos vagyok, megadják neki?
- Mikor utaljak az aktívkorúak ellátását?
- Ha valaki eddig évek óta kapta az aktív korúak ellátását, annak jár most is márciustól vagy újra kell intéznie az egészet?
- Az aktív korúak ellátását törlés után lehet igényelni majd?