Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Hát igen, sajna ehhez kell ügyvéd. Banknak nem érdeke az együttmüködés, rá kell kényszeríteni. Persze egy pereskedés évekig tarthat, ügyvéd drága. De vannak ingyenes jogsegély ügyvédek, meg azért elég sokszor mikor már ügyvéd megy a bank jogi osztályához, ott megszoktak hátrálni.
Sajnos kis hazánkban ennek nincs kialakult gyakorlata, a bíróság nem csap oda a bankoknak. Nyugaton ilyenekért többszáz milliós kártérítés se ritka, így ott azért erre figyelnek. Nálunk max 1-2 millió évek múlva..sajnos.
Így abban igazad van, jobb egyezkedni vagy nem tartozni, vagy olyan számlát használni ami ügyesen védett..
De azt se lehet hagyni hogy a bank leszarjon mindenkit, pár kört megér a dolog. Panaszkönyv, jogi osztálynak címzett ajánlott levél, kis blöffölés, TV vel sajtóval, ügyvéddel, próbálkozni kell.
Ma utaltak, + 3 munkanap a posta, szóval csütörtökön lesz postán.
Fejér első munkanap utal, arra számolj még 3 munkanapot úgy kapod mindig postán majd.
Annyit throzi mentségére, hogy én is tudtam, hogy ez így van, ahogy mondod, de bank széttette kezét és nem csinált semmit.
Mit csinálj ilyenkor? Tegyél panaszt, pereld be bankot is? 😁
Ezért én is inkább megegyeztem végrehajtóval, amíg jogi úton rendeztem. De ez mind idő volt nyilván. A bank meg bekaphatja. Jah, és én bankba kivertem a balhét, ki is jött valami felettes, az is azt mondta ügyintézőnek, nem kapom vissza, menjek végrehajtóhoz.
Hát ez tévedés
idézem az idevágó szabályzást, és telejsen mindegy hogy te mit hiszel erről
"A pénzforgalmi szolgáltató az adóst megillető, de végrehajtás alá nem vonható mentes pénzösszeget ha kifizeti a végrehajtó számlájára, a Bank a mentesnek minősülő összegért felelős az adósnak és köteles azt részére visszatéríteni"
Tehát a bank KÖTELES ezt azonnal visszautalni a számlára.
Az hogy te nem tudtad ezt, nem mentél utána, nem mentél be ezzel a bankba, az a tényeken semmit se változtat.
Az összeset egyébként se vihették volna, kicsit falsnak érzem a történetedet, mert a bank nem utalhat el mindent
"A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből a 200 ezer Ft feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig a 60 ezer Ft és a 200 ezer Ft közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.
A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely nem haladja meg a 60 ezer Ft-ot. Összefoglalva, ha a számlán lévő pénzösszeg nem haladja meg a 60 ezer Ft-ot, akkor az inkasszó alól mentes."
Valami nem stimmel a történetedben
Ez nettó undorító amúgy...
De mondom, végrehajtásóhoz menj be és részletfizetés a legegyszerűbb.
Azt meg még meg lehet próbálni, hogy amit most elvitt, viszel papírt, milyen pénz volt és fenyegetés.
Pláne, hogy gyerek számlájáról.
Vannak kukacos ügyintézők sajnos. Nekem ismerősömnek másik megyében nem engedték. Sőt férj/gyerek számlájára sem.
Nálunk még nem is érdekelte milyen számla, csak adjam be a nyilatkozatot és ennyi. Nála meg elkérték igazolást, hogy övé és wise-ra kijelentette nem.
Szerintem is lehet, nem tudom néhány ügyintéző mit köt bele mindenbe, vagy miért fáj neki
"A pénzforgalmi szolgáltató az adóst megillető, de végrehajtás alá nem vonható mentes pénzösszeget ha kifizeti a végrehajtó számlájára, a Bank a mentesnek minősülő összegért felelős az adósnak és köteles azt részére visszatéríteni"
Ilyenkor ügyvéddel kell fenyegetni, hogy ok, akkor ügyvéd, per ami 10 milliós kártéritési igény lesz a bank felé, és panaszkönyv, és vezetőség..komolyan...beválik
nem szabad hagyni magatokat..
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?