Milyen szövegszerkesztő programot ajánlotok? (tudásbázis)
Sajnos az nincs, legalább a suliban kellene szert tennem egy informatikus haverra. :D
Az én programom a MS Office 365, azzal semmi bajom, és saját nyomtatóm is van azóta. A könyvtárban az Open Office pedig kerülendő, ha valami miatt mégis rászorulnék.
Jól néznék ki egy ilyennel, de szerencsére nem cégnél dolgozom.
Nekem a sokféle beállítási lehetőség is hiányzott. Lábjegyzetet is képtelen voltam írni rajta.
Amikor valahogy összehoztam, a nyomtatáskor esett szét a nagy nehezen megszerkesztett szöveg.
Amíg a saját netem nem állt helyre, megírtam a saját gépemen a szöveget, pendrive-ra mentettem és vagy a barátnőm gépéről elküldtem, vagy bebuszoztam a városba...
Én nem látom át egészen, de az tény, hogy az én gépeimen mindig is a Microsoft Office volt. Ebben megvan a Power Point, a Word, az Excel és még valami adatbáziskezelő is, sőt régebben még képszerkesztő is volt benne.
Ebben az új Office-ban rengeteg minden van, valami One Note is, hogy jegyzetelni tudjak, a benne levő Wordnak is sok új funkciója van. Ez is Microsoft termékcsomag.
Hogy az az Open Office mi, arról fogalmam sincs, de az enyémmel nem is kompatibilis. Nem tudtam folytatni vele a munkát, csak a Google-felületen.
Nekem nem vált be, mert egészen más a megjelenése, pár funkciót nem tudott megfelelően kezelni.
A könyvtárban van az Open, le is bőgtem miatta egy nyomtatással...
Nyilván alapból egy számítógépen semmi nincs, csak amit ráraknak.
És semmi nincs rajta ingyen, mert az alap telepítések jó esetben az árába bele vannak foglalva.
Éppen el lehet képzelni egy számítógépet az eredetileg rá kitalált alap programcsomagok (Office) nélkül, de bármilyen meglepő is, eredetileg a munka megkönnyítésére találták ki őket, és nem kizárólag játékokra. Ha egy nyamvadt levelet vagy feljegyzést sem tudsz rajta megírni, akkor csak egyféle játékkonzol, nem?
A Word nem az operációs rendszerben (Windows vagy a többiek) van benne, hanem az Office vagy hasonló programcsomagokban. Ezek néha ingyenesen hozzáférhetőek, vagy két éve például a diákok zöme letöltheti ingyen a teljes Office 365-öt, csak a diákigazolvány számát kell begépelni. Nekem mind levelezős diáknak is lehetett. Fent is van.
Alapból nincs Word egy szám.gépen, mivel az is fizetős, a Windowshoz nem adják bónuszként, Linux alatt pedig nem is fut. Ha csak nem irodai gépről van szó és a cég megvette a csomagot.
LibreOffice vagy OpenOffice. Ingyenes irodai programcsomag. Fut Win és Linux alatt is.
Elvileg egy számítógépen van Word.
Ha azt kérdezed, milyen internetes kitöltési lehetőségek vannak, akkor az Önéletrajz sablon az, amit a keresőbe kell írni, és válogathatsz is.
Ha nem boldogulsz, egy internetkávézóban vagy egy könyvtárban is tudnak segíteni, habár a mai nap, a csütörtök, általános könyvtári szünnap.
További ajánlott fórumok:
- Esős időben Budapesten milyen programot tudnátok ajánlani második randin?
- Milyen programot kell telepíteni, hogy az írott CD-t beolvassa a gép?
- Az orvos milyen teszteket fog elvégezni, hogy megállapítsa, hogy elkezdhetem-e a szívet jól megdolgoztató Insanity programot?
- Milyen budapesti programot ajánlanátok délutánra?
- Gyöngyösön milyen programot, látnivalót ajánlotok óvódásoknak?
- Kb. 100 képből álló válogatást szeretnék levetíteni, kísérőzenével. Milyen programot ajánlotok?