Milyen salátát csináljak grillpartira? (tudásbázis)
1 szeletelt gombakonzerv lecsöpögtetve
1 üveg meggybefőtt lecsöpögtetve
1 fej hagyma nagyon apróra kockázva
1 tejföl majonézzel összekeverve
só, bors
ezeket jól összekeverni
igazi ínyencség, aki először ódzkodott tőle, a kóstolás után nagykanállal falta!!!
Paradicsom saláta
A paradicsomokat 0,5 centi vastag karikára vágod, a lila- vagy vöröshagymát uborkareszelőn vagy káposztagyalun nagyon vékonyra, de csinálhatod zöldhagymával is, azt csak karikára vágod.
A paradicsomot és a hagymát lerétegezed, rétegenként sózod-borsozod, elég sok borsot elbír. Oliva vagy napraforgó olajjal kicsit meglocsolod (tényleg kicsit).
Végül a 27. hsz. szerinti salátalével leöntöd.
Káposzta saláta nálunk nehezebb húsokhoz szokott inkább "menni".
Hagymát és káposztát legyalulod, a durva reszelőn hozzá reszelt egy jó nagy, zsenge sárgarépát, sózod, borsozod, őrölt köménnyel megszórod, állni hagyod, leöntés előtt napraforgó olajjal egy kicsit megöntözöd.
Öntet: 3 cl 20% ecet, 6! kanál cukor, 2 kávéskanál só, fél liter víz. Felöntés előtt meg kell kóstolni, lehet, hogy nem elég savanyú, akkor utána ecetezed egy kicsit. Töménynek kell lennie, mert a cucc felszívja.
Sziasztok.
Nekem két bevált receptem van grillezős salátához.
1. lilahagyma nagy kockára vágva, uborka és paradicsom szintén, majd fetasajt levével együtt és egy kevés oliva olaj - olyasmi, mint a görög saláta, csak mégsem.
2. jégsaláta vagy fejes, lilahagyma és/vagy zöldhagyma, ehhez bármilyen idényzöldség akár retek is. Paradicsom ellenjavallt.
Öntet: joghurt (aki jobban szereti, annak kefír vagy light tejföl), egy csokor kapor, egy csokor petrezselyem, egy csokor snidling (ami el is maradhat, ha van benne zöldhagyma), só.
Amit én szoktam:
1db Jégsaláta, 1 db kígyóubi, 1 konzerv kukorica, 1 db paprika, 1 üveg gomba, 1 db. póréhagyma, 2db répa (reszelve), 1 dblilahagyma -ezek felszeletelve, ahogy tetszik. Rá egy pohár tejföl, vagy joghurt, és fokhagymakrém. Összekeverem és kész is. Rengeteg lesz belőle, mi nagyon szeretjük. Ilyesmire gondoltál?
Nálunk a babsaláta grillpartin ki nem maradhat.
Én mindig azt készítek.
A görög salátát a barátnőm is gyakran csinálja, biztos nagyon finom.
Én nem nagyon csinálom, mert nem tudom megenni.A férjemnek néha csinálok olyat, hogy kukorica-saláta, ebben van kefír, de csak összekeverem vel.Nem szabad tovább híznia, ezért ilyen kalóriaszegény a salátája. Néha tejföllel is csinálom. Régebben franciasalátát is csináltam, az is jó szerintem.
joghurtos padlizsánsaláta
tzatziki
gombás-meggyes saláta - nagyon nagy kedvenc!!!
Görög,- paradicsom,- sült paprika,- görög uborkasaláta.
De nagyon egyszerű, ha csemege, vagy bármilyen savanyított uborkát lereszelsz káposzta reszelőn, kicsit kinyomod a levét és nyakon öntöd majonézzel és már kész is.
Nálunk a család nagyon kedveli. Sültekhez kimondottan tudom ajánlani.
mindenképpen olyat ami nem tejfölös
én is azokat ajánlom amiket Hajni csinált
bár én a görögöt részesítem mindig előnyben :)
görög, kukorica, virsli, krumpli, paradicsom.
Én ilyeneket szoktam :)
További ajánlott fórumok:
- Egy éves kislányomnak milyen tortát csináljak? Amit kinéztem, abban nyers tojás sárgája kell... szerintetek se adjak olyat még?
- Nem édes szájú barátnak milyen tortát csináljak?
- Milyen diszitést csináljak, egy kerti szülinapi bulira, gyerekeknek?
- Van itthon gépsonka, tojás, krumpli, majonéz, tejföl, milyen salátát csináljak?
- Kisgyereknek második szülinapjára milyen tortát csináljak, ha hasmenése volt tegnap?
- Milyen salátát csináljak sült hal mellé köretként?