Milyen ragasztóval lehet apró dekor elemeket ragasztani? (tudásbázis)
Én sem mostanában vásároltam ilyesmit, hiszen már 8 év óta nincs szükségem rá.
Az biztos, hogy ahogyan korábban már írtam is, meg kell nézni, melyik mire való, mert többféle célra, többféle összetételben árulnak ilyen gyorsan kötő, gyorsan dolgozó ragasztókat. Egyáltalán nem mindegy hogy üveget akarsz-e ragasztani, vagy bőrt, fát, akármit...
Most nagyítóval néztem meg az itthon levőt.
Ciánvegyületet is tartalmaz, és biztonsági felirat van csak rajta. Meg hogy Super Glue.
Visszaolvastam!
Én még nem láttam ilyen válogatási lehetőséget. Ettől függetlenül a tapasztalatom az, hogy megragasztja, aztán "?" idő elteltével esik szét az adott dolog. Nálam a műanyag szemüvegkeret volt emlékezetes eset. Megragadt csudaszépen, aztán hónapok elteltével tömegben, sorban állás közben kétfelé esett rólam a szemüveg, mert elengedte a ragasztás.
Más is esett már szét, arra már konkrétan nem emlékszem.
Talán a cián miatt már nem kell vigyázni, de csak végső esetben használom.
"Azért nézd meg, melyiket veszed, mert annyi különbség van közöttük, hogy fémre, fára, papírra, stb."
Ezért írtam a 2. hsz-ben, hogy el kell olvasni, melyik mire jó, különben becsapós.
Vagy odáig már nem olvastál vissza???
Én azt vettem észre, hogy a pillanatragasztó előbb-utóbb elengedi a ragasztást. Egyszer csak szétesik, mintha nem lett volna ragasztva, és nem lehet tudni, ez a pillanat mikor jön el.
A Technokol-félék, és az UHU is ilyen, nem ragaszt minden anyagot.
Lehet, egy kreatív-boltban tudnak valamit mondani!
Attól függ, milyet választol. Ezek a ragasztók sokszor nem tudják azt, amit igérnek, gyakran előfordul, hogy egyáltalán nem is ragaszt.
De akkor nézz szét a műköröm-kellék szaküzletben, és nézd meg ott miket kapni, milyen áron...
Ezeknek az u.n. pillanat-ragasztóknak (papír boltban, 100-asban, stb. árulják) mindegyiken van egy olyan müa. rész, mint a szemcseppentő. Annak a legvégével egészen picike kis pöttyintéseket is tudsz ejteni. Vagy legalábbis válassz olyat közülük, amelyikhez van!
Azért nézd meg, melyiket veszed, mert annyi különbség van közöttük, hogy fémre, fára, papírra, stb.
Van egy csomó apró színes díszítő bigyónk,csillag, virág, állatfejek, gyümölcsök... (olyan picik, amik akár körömre is ráférnek...), de nem igazán tudjuk, mivel lehet ezeket legjobban, legkönnyebben felragasztani pl. ajándéktárgyakra.
Létezik olyan barkács ragasztó,ami nagyon vékony hegyű tubusban van? Ha igen, mi a neve, és hol lehet kapni?
Vagy van egyéb ötletetek rá?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek tényleg fel lehet ragasztani a műkörmöt pillanatragasztóval? Mi lesz a saját körmömmel? Tönkreteszi?
- Porcelán fogra lehet fogékszert ragasztani?
- Nem tudja valaki, hogy honnan lehet rendelni világítós csillagocskákat amit a plafonra kell ragasztani?!:)
- Fel lehet ragasztani papírtapétát ajtóra?
- Szórólapot milyen ragasztóval lehet jól ragasztani?
- Milyen ragasztóval lehet koszorú alaphoz pl. tobozt, vadgesztenyét ragasztani?