Fel lehet ragasztani papírtapétát ajtóra? (tudásbázis)
Sima tapétaragasztóval csináltad?
Én mennyezetet tapétáztam egyszer...és sikerült!
Az ajtó leragasztását tartom gagyinak. Pár évvel ezelőtt fel kellet újítanunk az osztálytermünket, de pénzt csak a falak festésére kaptunk. Volt egy rettenetesen ronda, az elmúlás szélén álló szekrény a sarokban, amit viszont a rakodótere miatt nem tudtunk nélkülözni. Lefesteni nem lehetett, mert mindenhol lyukak, meg horpadások voltak benne, a festés felesleges pénzkidobás és munka lett volna. Ekkor vittem be itthonról maradék tapétákat, és a legdiszrétebbet tették fel a szülők. Első látásra még elfogadhatónak is tűnt, de ahogy teltek a napok, egyre jobban kívántam vissza az ütött-kopott eredetit.
Mivel papír volt a burkolat, gyorsan piszkolódott, a szélei "rongyosodni" kezdtek, pedig a gyerekek nagyon vigyáztak rá, hiszen az ő munkájuk is benne volt.
Végül kidobtuk, és szerencsére a szertárban találtunk egy szintén siralmas, de festhető állapotban lévő szekrényt, amit lesikáltam, vizes bázisú festékkel többször átfestettem, és még mindig jól mutat a teremben :)
A tapéta ragasztót H2o-val le lehet szedni :DD
Fórumindító, simán rátapétázhatsz az ajtódra! :)
Ha én készíteném csiszolóvászonnal megcsiszolnám az ajtó felületét, hogy ne legyen teljesen sima.
Mindenképpen levenném az ajtót és vízszintesen tenném rá a tapétát, nagy a valószínűsége, hogy az aránylag sima felületen lecsúszna, megcsúszna a tapéta. Amikor bekented az ajtó felületét, és a tapéta felületét is, akkor szépen kefével, vagy szivaccsal nyomkodd ki alóla a levegőt. Ha valahol puklis marad, akkor tűvel szúrd ki és újból simítsd át. Amikor megszárad csak akkor tenném vissza a helyére az ajtót.
igazából kihívás :) lehet valami olyasmi ragasztó kell ami "öntapadósabb" lesz ha kicsit megszikkad. bár akkor megint kicsi az esélye a leszedés lehetőségének, mert ha behúzza akkor viszi festékestől ha le akarod szedni.
próbáld meg egy kis darabbal az ajtó alján hogy hogy viselkedik a tapétaragasztóval. jobb tippem per pill nincs
Fel, bár elég nagy ügyességet igényel, hogy szép sima legyen. Vannak öntapadós tapéták is (de nagyon drágán).
Viszont én az ilyen megoldásokat gagyinak tartom :(
Sziasztok!
Mit gondoltok, lehet papírtapétát ajtóra felragasztani? Megmaradt egy jó adag a tapétázás során és arra gondoltam, hogy a maradék jó mutatna az ajtón, ami fából készült, de le van festve. Szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek tényleg fel lehet ragasztani a műkörmöt pillanatragasztóval? Mi lesz a saját körmömmel? Tönkreteszi?
- Porcelán fogra lehet fogékszert ragasztani?
- Nem tudja valaki, hogy honnan lehet rendelni világítós csillagocskákat amit a plafonra kell ragasztani?!:)
- Milyen ragasztóval lehet apró dekor elemeket ragasztani?
- Csempére mozaikkockát mivel lehet ragasztani?
- Mivel lehet textilt ragasztani falra és ajtóra?