Milyen itthoni gyakorlatokat tudtok ajánlani a lábak és a fenék izmosabbá, feszesebbé tételéhez? (tudásbázis)
Támaszkodj háttal a falnak, ereszkedj le úgy, mintha egy láthatatlan széken ülnél.
Én is most kezdtem az edzést két hete, de ettől a gyakorlattól pár perc után visítoztam!:D
2.gyakorlat:
"kutyapisilő póz" fenékre:
négykézláb oldalra emeled a lábad, a combod a másik comboddal ill. az alsó lábszáraddal merőleges. (mint amikor a kutya pisil) és pici kitérésekkel emelgeted a lábad, nagyon jó gyakorlat.
A másik gyakorlat: hason fekszel, alkarodra támaszkodsz, csak a mellkasod emeled el a földtől.
Megemeled a lábaidat is, úgy hogy a térdeid sem érhetnek le, egyszer az egyik lábad emelgeted nyújtva, aztán a másikat.(nehéz)
3: medicin roller napi 2*50
4: én a pilatesben hiszek
M. Szandra!
Én Béres Alexandrát tudom neked ajánlani, nekem nagyon bevált. Megvan három dvd-je is, felváltva hol ezt, hol azt csinálgatom, hetente legalább 3-szor. A Nyerj időt! c. videója csak 30 perces, viszont utána kemény popsi-programm van kb. 15 perc. Nehéz, először én sem tudtam végigcsinálni, de légy' kitartó és meglesz az eredménye. Én fél éve csinálom és teljesen átformálódtam. :)))
Sok sikert! ;)
Szia Szandra!
Hátha sikerül érhetően leírnom... :-))
Kiinduló helyzet: vállszéles terpesz, lábfejek előre néznek, párhuzamosak egymással, törzs kb 45 fokban előredöntve, térdek enyhén rogyasztva.
A feladat: Úgy próbálj meg "guggolni", mintha székre akarnál ülni (azaz a popsidat hátrafelé tolva), de csak kb 10-20cm-vel kell lejjebb ereszkedned.
Fontos:
A végrehajtás közben ügyelj arra, hogy
-a hátad egyenes maradjon,
-a térdedet NE előrefelé rogyasszad,
-a térdizület NEM kerülhet a boka izület elé.
+ Ügyelj arra, hogy a mozdulat a comb hátsórészének ill. a fenék izmainak megfeszülésével/ernyesztésével történjen.
Fokozhatod a hatékonyságot, ha lefelémenet a törzsedet mélyebbre döntöd kb 10-20cm-vel, felfelémenet pedig visszaemeled a kiinduló helyzetig.
Ez a gyakorlat "megemeli", kerekebbé teszi a popsit.
Kitartást és sok sikert! :-)
Szia!
van egy tuti jó, bár leírni körülményes, de megpróbálom. na, szóval hanyattfexel,behajlítod a térdedet, megemeled a csípődet, fenekedet. Összeszorítod a popid, megfeszíted a hasad és fel -le mozgatod a csípődet, illetve összezárod és kinyitod a combjaid...ezeket váltogatva. Én ezt minden este filmnézés közben nyomom:o)
További ajánlott fórumok:
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Tudom, hogy adhat téves eredményt a terhességi teszt, de ez gyakorlatban is igaz? Tapasztalatokat kérek! Köszi
- Az anyatej és az elválasztás gyakorlata
- Szeretnék feszesebb cickókat milyen tornával érhetem ezt el?
- Ki tud valami hatékony gyakorlatot, vagy bármit hogy a mell feszesebb legyen?