Milyen házikedvencet javasoltok? (tudásbázis)
A macska lutrisabb az igaz, bár őket is lehet nevelni.
Ahogy a nyuszit is.
Nekem ugyan leginkább kint voltak a nyulak az udvaron, de ismerősömnek lakásban van, és csak az alomra jár.
Inkább a vezetékek biztonságba helyezése a bonyolultabb feladat.
Görények természetét nem ismerem, így azt nem is mertem írni. :)
:D
A macska hamarabb megszokta. Bár a szökött gőtét kicsinálta.
A macskával az a baj, hogy ahány db, annyi természet és hiába kedves vele a kisgyerek, nem lehet előre tudni, hogy milyen reakciói lesznek.
Nekünk az egyik cicánk kis tündér, kedves, doromból, simizhető, de a gyerekektől és a zajoktól fél mint a tűztől, mindenáron menekül. Szóval ez nagy lutri szerintem...
A nyúl meg azért lakásban csak ketrecállat, hacsak nem akarja valaki folyton szedegetni a bogyógat.
Én még mindig a görire szavazok.
Ok, írtam is, hogy elfogadom, hogy van ilyen, csak még sosem találkoztam csak az ellenkezőjével...
A mi macskáink is nehezen bírják, hogy ne piszkálják a halakat. :)
szerintem szobacica vagy törpe nyúl.
Bár a nyulat előtte jobban kézhez kell szoktatni, illetve állatkereskedésben olyat kell választani, amit szoktattak.
Nem értek egyet. Már csak tapasztalatból sem.
Fiam mellett első perctől vannak állatok.
A macskát - kutyát első perctől olyan óvatosan simogatja, hogy szinte hozzá sem ér. Mert azt mutattuk neki, azt látta tőlünk, hogy szépen, óvatosan kell azt tenni, és nem durván.
Két éves, de egyszer sem "döngölt" bele a földbe egy állatot sem csupán szeretetből.
Egyedül a halakkal vagyunk gondban, szépen eteti őket, de nehezen fogadja el, hogy ne kopogtassa az akváriumot, és ne nyúljon bele. Nem érti, miért nem tudja megsimogatni őket.
1000-ből 1, gratulálok hozzá!
Ha ennyire szereti és vigyáz az állatokra, akkor ajánlanék valami mozgékony fajtát, például vadászgörényt vagy patkányt, mert azok nagyon elevenek, simogathatók, de lehet velük bandázni is. Egy nyúl, vagy egy kisállat nem olyan jó társaság ilyen szempontból, meg érzékenyek is.
Most tudnék írni valamit, de inkább nem teszem.
A macska amúgy sem gyerek babusgatására van kitalálva, a 90%-a kifejezetten utálja, mert nincs még normális finommozgásuk, húzzák-vonják szerencsétleneket.
Igazából egyik kisméretű állat sem arra van kitalálva, hogy gyerekek játékszere legyen.
Szerintem nem kell még neki saját állat. Egyébként a tengerimalac jó választás lehet. Majd. Később.
A kutyákat miért nem lehet babusgatni???
Törpenyuszi?
Nekünk gyerekkorunkban aranyhörcsögünk volt, papagájok és halak.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tavaszi hajat javasoltok kiskamasz fiúnak?
- Mi javasoltok, 1 éves gyerkőcnek milyen cipőt adjak a lábára az utcára? (puha talpú, kérges, betétes stb…)
- Vizes hasmenésre milyen diétát javasoltok?
- Milyen vitaminhiány okozhat fáradságot, álmosságot? Mit (vitaminkészítmény vagy bármi egyéb) javasoltok ellene?
- Kisfiam 9 hónapos, és kinőtte a bébihordót. Milyen autós ülést javasoltok? Mire kell a vásárláskor figyelnem?
- Hátgerincferdülés esetén milyen tornát javasoltok felnőttnek?