Kisfiam 9 hónapos, és kinőtte a bébihordót. Milyen autós ülést javasoltok? Mire kell a vásárláskor figyelnem? (beszélgetős fórum)
Bocsi... csak most néztem be.. a kisfiam fél éves lesz és 7,5 kg, 70 cm. :) A mózes részt kinőtte, kilóg belőle, a hordozó is lassan kicsi.
Maxi Cosi Priori-t néztünk ki. Az egyik legjobb a törésteszteken.
Én vásárlás előtt nagyon sokat tájékozódtam. Olyan ülést vegyél, amit ha felemelsz, akkor nehéz, mert abban van fém merevítés, nem csak hungarocell az egész. Védje külön a fejét, vállát, csípőjét. Legyen dönthető. Próbáld bele a babát, hogy mennyire kényelmes.
Nekünk Concord Ultimax van. Drága, de nagyon megbízható.
10 kg felett már menetiránnyal szemben is lehet használni a hordozót, de már csak a hátsó ülésen utazhat.
Ezt találtam a neten
A hordozó nem köthetö be menetirányban. Akkor már rendes gyerekülés kell.
Hogy hosszban, súlyban mikor növ9 ki, az a gyerek alkatától függ, nálunk kb. ugyanakkor volt, de vékonyabb gyerek hamarabb kinövi hosszában mint ahogyan eléria súlyhatárt, akkor is váltani kell.
Nekünk is BeSafe volt, és most is az van, nagyon elégedett vagyok vele, és a kislányom is szereti. Próbáltunk másfajtát is, de abból kimászott, hogy nem kényelmes.
Szerintem viszont még korai váltani, a súlyhatárt jó lenne ha elérné vagy legalább megközelítené. Mi anno a Minimanóba mentünk tájékozódni, nagyon alaposan elmagyaráztak mindent. Ott mondták, hogy minél tovább használjuk a hordozót, annál jobb, mert menetiránynak háttal sokkal kisebb erök hatnak a baba gerincére nemcsak ütközéskor, hanem egy sima gyorsításkor vagy fékezéskor is. Azt mondták, hosszában akkor növi ki, amikor behajlított térddel fel tudja tenni a lábát a szemközti ülés támlájára. Amíg csak nyújtott lábbal éri el, addig maradjon a hordozó. Ha csak a lábfeje lóg le, az még böven jó, és nem is kényelmetlen.
Szia! Én áttanulmányoztam az autós ülés teszteléseket, ugyanis nem mindegy, hogy mennyire biztonságos egy ülés. Pl van olyan, ami kiszakad, kettétörik ütközéskor, stb..
Nem rég én is indítottam u.ilyen fórumot, de még nem vettünk autós ülést, csak kinéztük. :)
9-18-ast ajánlanék.A szakemberek azt mondják,hogy 9-36ost nem szabad venni,már sokuktól hallottam,hogy csak arra jó,hogy a rendőr ne büntessen meg :(Nem tudnak még olyat gyártani,hogy egy 8hónaposnak és egy 6 évesnek is ugyanolyan biztonságos legyen.
(kérem aki nem ért egyet ne engem támadjon,nem én találtam ki)
Én megnéztem a törésteszteket és az alapján választottam.
Ez az ülés egész addig jó neki, amíg már nem lesz rá szüksége.
STM a neve.
legfőbb a biztonság!!
Kényelmi szempontok is fontosak, hogy állítható legyen az ülés dőlésszöge, hogy ha elalszik, ami igen gyakori dolog akkor félig fekvő pozicióba legyen.
És lehetőleg minél tovább használható legyen. Ajánlom neked a 9-25 kg-ig kategóriásokat.
nekünk Pierre C van, és nagyon bevált
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Egy jó ideje zöldségen élek, mégsem indult meg a fogyás látványosan.....mit javasoltok??
- A párom rettentő vékony!!! (Férfi) Mit javasoltok, hogy tudna nőni, izmosodni?
- Mit javasoltok gyomorfájás enyhítésére?
- Elliptikus trénert szeretnék venni. Mire kell figyelnem vásárláskor?