Fogorvoshoz megyek, bátorítanátok egy kicsit? (beszélgetés)
na látod,nem is volt olyan vészes,
egy hét múlva én is megyek,de én azért kérek szurit,
most már aludj egy jót,
Örülök, hogy jó fogorvoshoz kerültél, és hog szerencsésen túl vagy rajta!
Most majd, amikor már lehet, egyél egy jót, aztán aludd ki magad.
A bölcsességfog kihúzása nem volt kellemes, de csak 1-1 pillanatra fájt (2 darabban jött ki).
A fúrás nem fájt, csak büdi volt, a rezgő(?) kicsit rosszabb.
Nekem megvan a másik 3 bölcsességfog, szerencsére egészségesek. Egyébként ennek, amit most kiszedett a doktornő, 5 éve még kampós gyökere volt.
Kedvet azért nem kaptam, de legközelebb talán könnyebb lesz. És biztos, hogy ehhez a doktornőhöz fogok menni. :) Remekül megtalálta a közös hangot velem.
Mindezek ellenére minden rendben ment?Nem fájt semmi?
Jók azok a bölcsességfogak,amiknek eltűnik a gyökere... :-)Igazából erre a fogra egyébként sincs szükség,kettő nőtt ki nekem,pár éve elbúcsúztam tőlük,bezzeg volt gyökerük.
Örülök,hogy túl vagy rajta,lehet,hogy kedvet is kaptál? :-)
Nem egészen így alakult.
Bevettem egy 7.5 mg-os tablettát, de semmit sem ért. :D (Dagadt vagyok, lehet azért?) Én meg valami durva hatásra számítottam.
Megkaptam a tömésemet, és ki lett szedve egy félig kinőtt bölcsességfog, aminek eltűnt a gyökere.
Mindent gáz és érzéstelenítő injekció nélkül. Tiszta fejjel. Hát érdekes...
Lehet, hogy valami felszívódási zavar okozza. Gyerekkorban kellett volna utánajárni, gyerekorvos gondolhatott volna rá.
Ha a családban nem jellemző a rossz fog, akkir nem valószínű, hogy genetikus. Inkább valami ásványi anyag hiánya (ami kell a fogaknak) okozhatja.
Vagy a fogorvos nem pucolja ki rendesen és a tömés ellenére tovább romlik, mert a bacik ott maradnak.
Sajnálom szegényt, nagyon rossz lehet neki, de ne akarjon protkót, az se jobb.
Sajnos elkezdhet romolni másik oldalról is,más helyről.Itt a példa a nagy fiam,hat éves kora óta állandó vendége a fogorvosnak.Egyszer volt fél év szünete,akkor de boldog volt.Most 26 éves.Nem tudom,hogy honnét örökölte ezeket a fogakat,de már az összes tömve van neki és jó pár gyökér kezelve.
Van amelyik foga három irányból van tömve.Mindig jó fogorvosunk volt,de sajnos ez nem az orvostól függ,ő mindent megtesz.
Javaslat:az összeset gyökér kezelni kellene,aztán rá a korona.
Már annyit ült a fogorvosi székben,volt,hogy azt mondta:anya szeretnék egyszer arra ébredni,hogy nincs egy fogam sem... :-(
Megértem.Még a ki-be rakható is jobb,mint ez az állapot.
Egyébként nekem is van olyan fogam,amit 14 éves koromban tömtek iskolafogászaton és 35 éve semmi baja.Gének-nem tudom honnét,de jó fogakat örököltem,ahogy a másik két gyermekem és a férjem is.
Te hogyan készülsz fel?
Én holnap délelőtt 10:30-ra megyek. Eddig elvoltam, de most már nagyon pánikolok.
Akkor lehet majd gondolkodni, mi legyen vele.
Én implantátumot rakatnék a helyére. Persze, ha nem félnék ennyire. :)
Legutóbb május végén tömték utoljára, most egy fiatal doktornő, aki megvigasztalt, még a tömés előtt, hogy lehet most is majd ki fog esni, de az is előfordulhat, hogy ki kell majd a fogam húzni, vagy gyökérkezelni kell.
Utána meg csodálkozott, hogy izzadtam a székben, mint k..va a templomban.
Hozzáteszem egy nagyon aranyos és kedves hölgy volt, és biztos nem akart rosszat, csak tájékoztatott a várható dolgokról.
További ajánlott fórumok:
- Talpmasszázsra megyek, kicsit fura lesz a masszőrnek, hogy...
- Holnap megyek a közeli városba kicsit nézelődni, meg...
- Szerintetek nem ciki, ha soron kívül bemegyek a fogorvoshoz?
- Most megyek koponya MR-re. Bevallom, kicsit félek.
- Észre vettem egy barnás foltot a fogamon teljesen kiakadtam.. Gáz ha így megyek fogorvoshoz?
- Mi tartozik az ingyenes ellátások körébe, ha a körzeti fogorvoshoz megyek el?