Milyen hagyományos gyógymódokat alkalmaztok? (beszélgetés)
Sziasztok. Ha csak köhög a gyerek, és nem akar a váladék ürülni, felszakadni, akkor én "zsíros rongyot" szoktam alkalmazni, első alkalommal nehéz a pácienst rábeszélni, de másnap már maga fogja kérni:
egy tiszta konyharuhát vékonyan meg kell kenni disznózsírral, és a mellkasra kell borítani, majd a mellkast egy jó vastag, meleg törölközővel át kell kötni, ezután jön a pizsama. Reggelre a zsír teljesen felszívódik, a légzés könnyebbé válik, és a váladék felszakad.
megfázásra: 1kiskanál örölt gyömbért leforrázom,1 gerezd fokhagymát belereszelek és hagyom iható hőfokra hülni,majd ezután 1 kanál mézet és citrom kifacsart levét teszem bele.az íze brutális,de 3 ilyen adagot megiszik az ember és 2 nap alatt kutyabaja.
egyébként nálam még az aloés termékek válnak be.
felfázásra: medveszőlőlevél tea vagy mezei zsurló tea
torokfájásra: gargalizálás sós vízzel, hársfavirág méz
köhögésre: hagymatea
bármilyen belső gennyes gyulladásra (gennyes mandula, begyulladt fogíny): pálinka:)
Miért? Felcsigáztad a kíváncsiságomat...
Torokfájásra hatásos ha este lefekvés előt kifacsarok egy egész citrom levét, felforrósítom, teszek bele egy kiskanál mézet és megiszom
Köhögésre, hársfateát mézzel, ha hurutos, akkor kakukkfű teát.
Viszketésre, égésre körömvirágkenőcsöt használunk, fogfájásra svédcseppet.
Székrekedésre pedig kamillateát.
(mondjuk az mindig finom, így az sokszor előkerül)
Ha idegesebb vagyok, vagy feszült, akkor citromfűteát iszok, nagyon finom.
köhögésre: hagymahély tea (nagyon jó!)
megfázásnál: kamilla gőzölés
egyéb gondokra: aloe-s termékek
Keressétek a japán kristálygombát ,csodát művel!
Én fogyasztom a vízalapút és a tejalapút is .
Keressetek utána a Google-ben.Fantasztikus ,
nagyon sok nyavajára jó mindkettő és ráadásul
finom is !!!
Köhögésre nekem a lándzsás útifű szirup vált be a legjobban.
Gyógynövény boltokban kapható.
Én a zöld tea mellett tenném le a voksomat. Nagyon egészségesnek találom, de most itt nem szeretném kielemezni. Persze ha valakit érdekel...:)
Szerintem a teák csodára képesek, magyarán mindenféle gyógytea is.
Gyógyszereket kerülöm, mert bár lehet, hogy segít, de mennyi minden szempontból meg árt...
További ajánlott fórumok:
- Milyen házi gyógymódokat tudtok székrekedésre?
- Ha a vesében homok van, milyen gyógymódok léteznek, hogy megelőzhető legyen a kő kialakulása?
- Milyen hatással volt és van rád, ha gyermekkorodban fizikai büntetést alkalmaztak szüleid vagy tanáraid?
- Milyen módszert alkalmaztatok, hogy a babátok fiú vagy lány legyen?
- Rántott hús mellé milyen köreteket szoktatok csinálni, a hagyományos sült krumplin/rizsen kívül?
- Milyen házi gyógymódokat ismertek?