Milyen fagyit csinálhatok fagyi géppel? (tudásbázis)
Ezek kipróbált fagyik, úgy értem, hogy több receptből kísérleteztem ki őket, sokszor elkészítettem már fagyigéppel:
Gesztenye fagyi
• 5 dl tej
• 4 dl tejszín
• 15 dkg cukor
• 2 egész tojás
• 2 teáskanál étkezési keményítő
• 1, 5 csomag gesztenyemassza
• ízlés szerint rum aroma
A tejet a tejszínnel felmelegítjük. A két tojást, a cukrot és az étkezési keményítőt habosra keverjük. Hozzáadjuk a meleg tej-tejszín keverékhez, majd lassú tűzön felfőzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a krumplinyomón áttört gesztenyemasszát.
Lehűtjük, majd egy éjszakára sima hűtőbe tesszük.
Másnap beletesszük a rum aromát, és mehet a fagyigépbe.
Banán fagyi
50 dkg banán, 2 dl görög joghurt (de jó a sima is ), 2 dl habtejszín, 15 dkg porcukor, 1 ek. citromlé. Botmixerrel simára keverjük, és mehet a fagyigépbe.
Csoki fagyi
• 10 dkg étcsokoládé (nálam 1 tábla Szerecsen étcsoki, legjobban ezzel lesz "sportos" az íze :)
• 2 normál evőkanál keserű kakaópor, (vagy a kakaópor, vagy a csoki!)
• 3 dl tej
• 1 egész tojás
• 1 evőkanál vaníliás cukor
• 4 evőkanál kristálycukor
• 1 púpozott teáskanál (6-8 g) étkezési keményítő,
• picurka só
• 2 teáskanál rumaroma,
• 3 dl tejszín.
Az étcsokit felolvasztjuk a tejben. A tojást kézi habverővel kikeverjük a kristálycukorral, a vaníliacukorral, és az étkezési keményítővel, a csipet sóval.
Hozzáadjuk a tejhez, és felforraljuk, pár percig főzzük (kicsit besűrűsödik). Ha langyos, hozzáadjuk a tejszínt, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap hozzáadjuk a rum aromát, és mehet a fagyigépbe.
További ajánlott fórumok:
- Milyen fagyit ettél ma? :)
- Ha csinálnék csoki kelyhet, mit rakhatnék bele? Nyáron fagyit, de télen? Esetleg kihűlt pudingot?
- Sült fagyit hol lehet kapni?
- Melyik szegedi cukrászdában árulják a legfinomabb fagyit és süteményt?
- Hol lehet Pécsen Algida light fagyit venni?
- Megsérült a fagylaltkészítő gépem belseje (az a szürke rész), vigyem vissza (garanciális) vagy így is csinálhatom a fagyit, nem lesz bajunk?