Milyen ételek, italok, kencék és egyéb anyagok fokozzák a bőr fényérzékenységét? (tudásbázis)
A gyógyszerek és egyebek esetében nem a leégés a probléma, hanem az, hogy foltos lesz a bőr, ezért nem javasolt tavasztól ilyeneket használni/szedni, azaz ha nem is ég le valaki bőre, hanem csak barnul, akkor is foltosan.
Tehát, a fényérzékenység nem azt jelenti, hogy leég a bőrünk! Ha percekig napon vagyunk, akkor persze, hogy leégünk, de kiütései csak azoknak lesz, akik fényérzékenyek vagy allergiások. Sajnos én az vagyok és elég sokat kínlódok vele. Az arcom és a dekoltázsom már kiütéses:( Ez ellen nem igen tudok védekezni, és sajnos, ha strandolok, akkor tuti, hogy a vízben töltött idő után máshol is kiütéses leszek és napokig meg is maradnak. Szerencsére nyomtalanul gyógyulnak, azaz nem lesz foltos a bőröm. Ha leégek, akkor pedig biztos, hogy nem megyek napra, amíg teljesen le nem hámlok, mert ilyenkor biztos, hogy foltok maradnak a bőrön.
A leégés és fényérzékenység 2 különböző dolog.
Én enyhén kreol vagyok, azaz nem tejfehér a bőröm, és még is leégek, napallergiám van és egyéb allergiáim is, valamint a szemem fényérzékeny.
Praktikák: hosszú ujjú felsők, napot kerülni, napszemüveg, stb.
Bizonyos gyógyszerek is fokozzák a bőr fényérzékenységét, és bizonyos gyógyteák is, pl. a májvédő teák is, vagy a fenistil cseppek is, stb.
További ajánlott fórumok:
- Milyen természetes anyagok vannak, amivel serkenthetem magam, hogy jobban menjen a tanulás?
- Tudja valaki, hogy lehet-e olyan műanyag dobozt kapni, amiből meleg hatására nem oldódnak ki káros anyagok? Esetleg bioműanyagból?
- Tud valaki káros anyagoktól mentes (és megfizethető árú) sampont?
- Miben hiszel a gyógy-szerekben, vagy a természetes anyagokban?
- Hogy növesszem a hajam természetes anyagokkal?
- Tudja valaki, melyik antibiotikumok okoznak fényérzékenységet?