Miben hiszel a gyógy-szerekben, vagy a természetes anyagokban? (tudásbázis)
Elsősorban a természetes anyagokban, de van amikor ésszerűbb a gyógyszer használata.
Mindig az októl függ melyiket választom.
Nem szeretem a gyógyszereket, de van amikor már nincs jobb választás, mert gyorsan hat. Csak rövid ideig kell szedni.(néhány kivételtől eltekintve)
a természetes anyagokban és magamban
a HIT gyógyit meg
Néhány gyógyszer természetes anyagokból készül, és néhány természetes anyag önmagában gyógyszernek minősül.
Nem azt kell nézni hogy mi a természetes, hanem hogy mi az ami tényleg jó, biztonságos és egészséges.
A szervezetem öngyógyító képességében hiszek!
A megfelelő növények alkalmazása szintén segit.
Hiszek abban, hogy a természet mindenre kínál gyógyszert. De ha nem tudjuk, hogy miben van valaminek a gyógyszere, addig esetenként be kell érnünk a szintetikus gyógyszerekkel.
Legjobb ha egészséges életmóddal segítjük szervezetünk öngyógyító képességét.
csak is abban ami természetes, amit a gyögynövény boltokban lehet kapni, kapszula vagy gyógyszer forbájában az is majdnem ugyan olyan, mint a gyógyszertári gyógyszerek.
Ezért én a magam részéröl azokat is kihagynám.
Nem kell ördögűzni!!! Remélem nyitott kapukat döngetek. Ugyebár a gyógyszerek is természetes anyagként kezdték a karrierjüket... de az emberi találékonyság hálistennek végtelen és tessék, itt állunk egy halom szintetikus anyaggal is a természetesek mellett.
(A homeopátiás szerek között is vannak nem természetesek...)
Mindamellett ugye a természetes anyagok között is vannak mérgezőek, és a természetes anyagoknak is lehetnek mellékhatásaik, túladagolhatjuk azokat is, tehát mértéktartóan kell szedni mindenből.
Négy láb jó, két láb rossz - orwelli alapon nem lehet egekbe magasztalni a gyógyteákat sem, pl a kínai gyógyteákat is csak bizonyos ideig szabad kúraszerűen fogyasztani, majd szünetet kell tartani. De mint mondtam, nyitott kapukat döngetek
Nem feltétlenül kell mindenre gyógyszert szedni.(minden gyógyszernek van hatása és mellékhatása, ez utóbbit szeretjük elfelejteni).
Amikor lehetséges,használjunk természetes szereket.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Mikor lesz végre természetesebb a szépségideál?
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...