Milyen a "tápióka puding", egyáltalán létezik ilyesmi? (tudásbázis)
Jaj, pedig isteni finom, mi imádjuk, a fiaim és a férjemmel mi is:D
Lidl-ben veszem mindig:)
Mikor először láttam pár éve a Plusban, akkor háromszög alakú zacsiban volt, és elég baráti áron. Azóta is ezt vesszük, ha édességéhségünk van:D
a Marshmallow az a pumpedli.
szerintem a világ leggusztustalanabb édessége!
lehet nálunk is kapni
Tápióka puding? Csak nem "Csengetett Mylord?" rajongó vagy?
Na ez volt a vicc. Engem is érdekelt a dolog, örömmel olvastam kedike hozzászólását!
gyökér
A manióka gyökeret megőrlik,
leülepedett keményítő lesz a tápióka alapanyaga.
Én egy indiai üzletben vettem. Annyit emlegették a Csengetett Mylord-ban, hogy gondoltam kipróbálom.
Hát az első adag amit csináltam borzalmas lett, viszont tegnap megcsináltam a másik felét egész másképp, és az nagyon finomra sikerült!
A tápiókának nincs semmi íze, a benne levő természetes keményítő miatt lehet pudinggá alkotni. Igazából a benne levő egyéb dolgoktól lesz finom (tejszín, fahéj, gyümölcsök, kardamon, mazsola)
Oke!!A tapioka pudingot a vanilias pudinghoz tudnam hasonlitani,es a belsejebe szerintem rizs van keverve.Egy tok sima vanilia pudingos rizs.En hajon dolgoztam es nekunk volt az etlapon tapioka puding csak onnan tudom en is.De eleg finom.
A tapioka gyongy az olyan mint a rizs izre csak sokkal kissebb.
Ezt találtam, amikor beírtam a keresőbe:
Thai tápiókapuding PDF | Nyomtatás | E-mail
2006. január 31.
Édesség tápiókagyöngyből, kókusztejjel.
1 csésze tápiókagyöngy
6 csésze víz
1 csésze kókusztej
1 csésze cukor
csipetnyi só
2 csésze egzotikus gyümölcs (pl. licsi)
az öntethez
1 csésze kókusztej
fél csésze cukor
Egy nagyobb lábasban áztasd be a tápiókagyöngyöt a vízben. 15 perc múlva forrald fel, közben állandóan kevergesd, nehogy az aljára ragadjon. Addig főzd alacsony lángon, amíg a gyöngyök megpuhulnak és áttetszővé válnak. Ekkor add hozzá a kókusztejet, a cukrot és egy kevés sót (még jobb, ha nátrium-glutamátot használsz). Keverd meg, vedd le a tűzről, öntsd bele a gyümölcsöt.
Merd pudingos csészékbe, a tetején az öntet elkevert hozzávalóival tálald.
Melegen is fogyasztható.
forrás: [link]
További ajánlott fórumok:
- Volt már ilyen nálatok? Létezik olyan, hogy kb 8 hetes terhesen nem látszik a petezsák?
- Megtalált a féltestvérem, akiről azt sem tudtam, hogy létezik!
- Szerintetek létezik örök szerelem?
- Megtakarítás...olyan ma már nem létezik!
- Aki azt állítja, létezik házasság veszekedés nélkül, az hazudik?
- Csak azoknak, akik hisznek ilyesmiben:létezik mágia a szerető kiiktatására?