Mikor nem jár munkanélküli? Ha én mondok fel, ha engem küldenek el, vagy ha közös megegyezéssel jövök el? (tudásbázis)
Erre rá sem kérdeztem, mert a páromnak van munkája, 1 gyerekünk van, tehát 3-an vagyunk 1 háztartásban, s mindenképpen több így az 1 főre jutó havi fogyasztási egység (vagy hogyismondják)...Tehát nem kapok semmit így az álláskeresési járadék lejárta után..
Fizetem a tb-m,s keresek rendületlenül munkát(vissza sem írnak sajnos)...
Akkor kapsz.. igényeld meg a lakásfenntartási támogatást is, és olyan számlát mellékelj mellé, ami a legtöbb, és abba fizetnek bele kb. 4ezer forintot..
Nálunk tavaly az év első feléig volt 5ezer, utána levitték 4ezerre, ez helyi rendelet, nálunk..
Aktív korúak ellátása nem jár mindenkinek! Ezt azért hozzá kell tennem..
Nekem sem jár.
"A jegyző akkor állapítja meg az aktív korúak ellátására való jogosultságot, ha saját maga és családjának megélhetése más módon nem biztosított, és keresőtevékenységet - ide nem értve a közfoglalkoztatást, az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény szerint létesített munkaviszony keretében végzett, valamint a háztartási munkát - nem folytat. [Szt. 33. § (1)]
Akkor nem biztosított a megélhetés, ha a családnak az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 90%-át (2013.-ban a 25 650 forintot) és vagyona nincs."
azért a két szék között a pad alá az nem olyan valószínű szerintem. az ember csak akkor mond fel a régi helyén, ha a másik helyen már biztosat tud, vagy írásba adták, hogy fel lesz véve...
ez leépítés nélkül is elég gáz lehet, ha az ember felmond, de a másik mégsem jön össze... normális munkahelyeknél ilyen ritkán van szerintem...
Tudom hogy van ezzel valami amire figyelni kell, csak nem tudom, hogy mi.
Leépítéssel mi a helyzet?
További ajánlott fórumok:
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Közös megegyezéssel válok meg a munkahelytől akkor jár a munkanélküli?
- Próbaidő alatti felmondásnál - ha én mondok fel- jár a munkanélküli segély?
- Ha én mondok fel a munkahelyemen, azonnalival, akkor kaphatok utána munkanélküli segélyt?
- Mikor kell bejelentkezni munkanélkülire közös megegyezés után?
- A próbaidő alatti felmondáskor csak közös megegyezéssel jár munkanélküli vagy mindenképpen jár ha megvan a 365 nap?