Ha én mondok fel a munkahelyemen, azonnalival, akkor kaphatok utána munkanélküli segélyt? (tudásbázis)
Munkaügyi központ válasza a kérdésemre:
A munkaviszony megszüntetésének módja lényegtelen az álláskeresővé válás szempontjából.
Szia!
Akkor úgy látszik, ÉN maradtam le "néhány lépéssel"!
Ezennel elnézést és bocsánatot kérek, amiért olyan ostoba módon letámadtalak!
Ejnye-ejnye!
Miért kell ilyen valótlansággal "szivatni" a kérdezőt?
Legalább utána nézhettél volna!
Elnézést a kései válaszért, de csak most értem IDE!
Ahogyan azt többen is megerősítették .... sajnos ez van. Azonnali felmondás esetében (régebben ez volt a KILÉPETT) 90 napig nem kapsz semmit. :(
Zsuel....te ismered akkor ezt a témát naprakészen..... köszi akkor az információt
akkor mindegy,hogy azonnalival mondok fel,,,, vagy rendes felmondással, mármint a munkanélküli ellátás szempontjából
A munkanélküli ellátásnál már jópár éve megszűnt az a szabály, hogy a munkaviszony végétől függne az, hogy mennyi idő elteltével kérhet valaki ellátást. Tehát teljesen mindegy, hogy ki mond fel, vagy akár közös megegyezéssel is végetérhet a jogviszony, az ellátás a munkaviszony vége után akkortól jár, amikor a kérelmet benyújtják a kirendeltségen.
Alternatív megoldásként elektronikusan is lehet regisztrálni, és ekkor egy későbbi időpontra fogják behívni a kérelem megerősítésére, viszont az ellátást az elektronikus kérelem időpontjához képest folyósítják majd.
Összefoglalva a lényeg, nem számít a munkaviszony megszüntetés módja.
Valóban 3 hónap után lehet igényelni segélyt ha a munkavállaló mond fel,kérdés hogy mennyit dolgozott ott...mert ugye ettől is függ kapni fog e egyáltalán bármit is..
ezért szoktak a papírra közös megegyezést írni vagy valamit hogy azonnal lehetőség legyen segélyt igényelni ha ugy van...
Nana!
Ha te mondasz fel - azonnalival -, akkor 3 hónapig nem kapsz álláskeresési járadékot.
Régebben volt ilyen ,hogy aki maga mond fel azonnalival, az nem kapott támogatást.
Ez most hogy van???
Tudja valaki?
További ajánlott fórumok:
- Nyudíj mellett dolgozott anyukám, ma megszűnt a munkahelye. Kaphat munkanélkülit?
- Közös megegyezéssel válok meg a munkahelytől akkor jár a munkanélküli?
- Ha felmondok a munkahelyemen, akkor kaphatok munkanélkülit?
- Gyes lejárta után jár a munkanélküli, ha nem volt előtte bejelentett munkahely? Vagy valamit adnak, ha nem lesz munkahely mindjárt?
- Fiam szeptemberben kezdte a jogi egyetemet levelezőn, sajnos nem találunk neki munkahelyet! Jár neki munkanélküli mint pályakezdő?
- A gyerektartást eddig a munkahely utalta de megszűnt, helyette munkanélküli van, szerintetek bankszámlára utalnak?