Mikor kell elkezdeni babánknak járni? (beszélgetős fórum)
6-7 hónap helyzetreflexek kialakulnak, fej és törzs mozgásainak összekapcsolása, ülve jó egyensúly, távolabbi játékokat megközelít, egyszerre 2 játékkal játszik
8-9 hónap felül, kúszik, gurul, négykézlábra áll, mozgássorok, hüvelyk- és mutatóujjal fog
10. hónap négykézláb és térdelve jó egyensúly, négykézláb mászik, széken biztosan ül, kapaszkodva feláll
11-12 hónap rugózó talajon ugrál, kapaszkodva lépeget, kézfunkciók finomodnak, öltöztetésnél, vetkőztetésnél segít
13-15 hónap szabadon feláll, lépeget, lépcsőn mászik, egyedül eszik, iszik, firkál, környezete tevékenységét utánozza
16-18 hónap szabadon jár, lépcsőn lépeget, kapaszkodva hátrafelé lépeget, poharat, kanalat használ
19-24 hónap bútorra fel- és lemászik, páros lábbal ugrál, kockából épít, felnőttel együtt játszik
Huuuu, bocsi:) Dyslexia gyanus lettem, azt olvastam, mikor kezdenek el...Aaaaaaaaa!
Szoval a forum kerdeshez: ez nagyon egyeni dolog, asszem, sok mindentol fugg, nem tudom, hogy mikortol KELL. Bocs...
szia!
szerintem vidd dokihoz.. amikor fiammal 9hósan dokinál voltam, volt ott egy anyuka, akinek 14hós volt a babája. az enyém már akkor kapaszkodva ment,meg is kérdezte h mennyi idős. mikor megmondtam, szólt a védőnőnek, aki először nem aggódott, de mikor kideült h fel sem állt még a babája, rögtön bevitte a dokihoz és hallottam h beutalót adtak neki 1-2 helyre.
persze vannak lusti babák meg hiperek is, de még általánosságban is azt mondják,kb 10hós gyerekek már állnak..
nem igazán értem a dokidat, ezt nem tartotta gondnak? a járással nincs elkésve, kb 18hósra mondják az átlagot.. lányod nem volt koraszülött?
barátnőm kislány 6héttel érkezett korábban, most 13hós,12hósan állt fel, nála le kell vonni azt az időt,amivel korábban érkezett..
Sziasztok!
Köszönöm a sok tanácsot,nagy örömünkre ma reggel zsófi feláll egyedül,és mostmár annyira begyakorolta,hogy kapaszkodás nélkül is megáll a lábacskáján,bár igy lépegetni még nem mer,de a felállás is haladás!!!:)Gondoltam tudatom a jó hirt!Jó 7végét mindenkinek!
Szia!
És tudni,mit csinál vele a gyógytornász?Mert a lábát megvizsgálta a gyerekorvos előlről hátulról,és semmit nem talált.
Szia!
Kb.egy hónapja van kompunk,pont azért szereztük be,mert azt mondta a dokink,hátha attól kedvet kap a gyerek a járáshoz.
Szia!
Hát ez az,hogy ő igazán semmit,annyit mond,hogy lusta.A védőnőnk pánikol,ő beutaltatná tanulásikészségfejlesztő intézetbe.Ezt valahogy nem szeretném!!!
Ennyi idősen azért megmutatnám orvosnak. Nem is az elindulás miatt,hanem azért, hogy nem áll még fel.
Nekem sem kezdték korán a gyerekek, mindkettő 9 hós volt, mikor felállt, a lányom 13, a kisfiam 14 hósan indult el.
Én a helyedben megkérdezném a szakembert. Ha nincs gond legalább megnyugodnál.
További ajánlott fórumok:
- Mikor kell elkezdeni huzogatni egy kisfiú fitymáján a bőrt? És mi ennek a folyamata?
- Valaki leírná, hogyan kell a nulláról elkezdeni Outlook-ot használni?
- Mikor kell elkezdeni rendesen fogat mosni?
- Hormon kezelést műtét után mennyivel kell elkezdeni? (Endometriózis)
- Hogyan kell elkezdeni megszervezni egy esküvőt?
- Mikor és hogyan kell elkezdeni a babák fogának ápolását?