Hormon kezelést műtét után mennyivel kell elkezdeni? (Endometriózis) (tudásbázis)
nem, az a hatóanyag, ami ebben az injekcióban van
Az orvos semmiféle tájékoztatást nem adott? :O
Nem mondta el részletesen a kezelés hatásmechanizmusát? Melléákhatásokat? Klimaxot?:
Szerencsére nekem nagy fájdalmaim sosem voltak, bár 2x műtöttek. Nem tudom megmondani, hogy milyen lett volna, ha szedtem volna a gyógyszert. A hormonkezelés mellék és utóhatásai számomra ijesztőbbek, mint maga a betegség. Én a fog. gátlót sem bírom szedni, a folyamatos esetleges vérezgetéseket sem tudnám vállalni. Ráadásul nagyon sokaktól olvasni, hogy a gyógyszer mellett, után u.úgy ott volt a betegség.
Úgy tudom, hogy vannak olyan dokik, aki babát szeretne, a műtét után nem is adnak hormonkezelést.
A Visanne ugyan nem fogamzásgátló, de kisebb a teherbeesés valószíűsége a szedés alatt. Viszont a méhen kívüli terhesség esélye nagyobb. Védekezz a szedése alatt!
Vagy keress alternatív megoldást az endometriózis elkerülésére a hormonkezelés helyett
Fog. gátló hatása van, így nem sok esélye van a teherbe esésnek a szedése alatt.
Muszáj szedned?
További ajánlott fórumok:
- Van kedve valakinek hétfőtől elkezdeni a 90 napos diétát?
- Dolgozik valaki a Forever Living Products-nál? / aloe vera / Milyenek a tapasztalatok? Megéri elkezdeni?
- Esküvőre készülünk! Mennyivel előtte érdemes elkezdeni szervezni, hogy ne legyen belőle kapkodás?
- Mi határozza meg, hogy endometriózis után Gnrh vagy Visanne kezelést kapjon valaki?
- Milyen hormonkezelést szoktak alkalmazni, ha endometriózisa és PCOS-a is van valakinek?
- Hol érdemes Győrben meddőségi kezelést elkezdeni, ha nem milliomos az ember?