Mikor kell a GYES-t igényelnem, ha április 10.-én lesz a lányom 2 éves? (tudásbázis)
Én múlthéten voltam bent,de nem vették el a papírokat a lentebb említett dolog miatt.
De a csaj megcsinált nekem mindent a hoz,hogy postára tudjam adni áprilisban, lefénymásolt születési anyakönyvit,magánnyugdíj belépésit,bankszámlakivonatot,személyes okmányaimat.
De a tájékoztatón is az van,hogy ha postázzuk akkor elég a fénymásolat.
Bátor voltál,hogy feladtad postán az eredetit.
Egyébként csak a fénymásolata kell,de mindkét oldala.
Én postán intéztem mindent. Kb. 1 hónap volt az átfutása. A gyerkőc múlt héten töltötte a 2 évet, február közepe táján postáztam a kitöltött igénylőlapot és a kért dokumentumokat. Múlt héten ért vissza postán a születési anyakönyvi kivonat.
Itt megtalálsz minden anyagot hozzá:
egy hónappal előtte.
Én most voltam,nekem május 18-án lesz a fiam 2 éves.
De nekem nem vették el a papírokat,mert túl korán van.(2 hónap addig).
Azt mondták egy hónappal előtte veszik be a papírt.Még jó,hogy ott ültem 3 órát....
Szia!
Szerintem máris elkezdheted beszerezni a szükséges nyomtatványokat. Miután beadod a papírokat 30 nap az átfutási ideje a dolognak minimum.
További ajánlott fórumok:
- Ha a férjem nevére igényelném a taj kártyát, akkor az ő taj kártyájával nem lehet igényelni lombik programot (nekem)?
- Ha jövőre az üdülési csekk adóját neked kéne megfizetni, igényelnéd?
- Bűvítésre a igényelnék szoc polt, megelőlegezik?
- Lejár a TGYÁS-om. A GYED-et automatikusan küldik, vagy meg kell igényelnem?
- Gyesen vagyok a kisfiammal, ha az apa nevére igényelném át a gyes-t, ő dolgozhatna ugyanúgy?
- December 18-án tölti be a kislányom a 3 évet. Még kapok decemberben gyes-t?