Mikor illik meglátogatni barátunk újszülött csecsemőjét? (tudásbázis)
Én nem bànnàm ha egy -két hét mulva jönnének làtogatni,de elvàrnàm hogy ne hajolgassanak a babàm fölé,meg ne fogdossàk még...
Illetve elsö làtogatàskor elég a 20 perc is....
Testvér,mama,papa az màs szituàcio-
Szülés után illik kivárni a 6 hetet.
Mi a kórházba sem megyünk be, mert egy friss "gátmetszésnek vagy császárnak" inkább nyugodt fekvésre, mint folyton felkelésre van szüksége.
Hat hét után a babaának és a mamának pihennie kell
és a bacik miatt is jobb ha kicsit erösödik még
Ez a mamától függ. Barátnőm koraszülött kisfia háromhetes volt, amikor meglátogattuk őket- pontosabban "megszálltuk" :-)-a három és ötéves gyerkőceimmel meg a férjemmel. Én két hétre rá szültem, jó volt egy kis emlékeztető babázás. És ezen újszülött gyermekemmel három hetesen mindenféle oktatási intézményekben fordultunk elő, mivel a nagyobbakat oviba meg különórákra kellett hurcolásznom és persze mindenki meg akarta csodálni és lehetőség szerint ölbe venni a picurkát.
Középső lányom öthetes volt, amikor névnapi zsúrt rendeztem a nagyobbiknak, hathetes, amikor Mikulás-napi ünnepségre mentünk a mnkahelyemre.
Szóval, az anyuka dönt,hívd fel, jelezd, hogy mennél, majd ő tudja, hogy mikor.
Viszont mindenképpen rögtön mossatok kezet, ha megérkeztek- rém kellemetlen, amikor erre külön figyelmeztetni kell a látogatót-, még akkor is, ha nem akarod feltétlenül megfogni a kisbabát. A megbetegedés leghalványabb gyanújára viszont mondjátok le a látogatást.
Hát nehéz dolog hogy mikor jó menni. Nekem ált iskolás osztálytársam szült februárban. Én pedig mindig egész télen takonykóros vagyok. Nem akartam menni betegen ezért gondoltam ha jöna tavasz másus körül elmegyek. Nem is jártunk össze. De én már azt hallottam vissza március áprilisban hogy haragszik mert nem mentem el stb. Találkoztam vele az utcán még telóban sem volt hajlandó megmutatni képet a babáról. Pedig ezeket elmondtam hogy beteg voltam azért nem mentem.
Úgyhogy leleht az a úgyszint oszt társ tette jól aki már akkor ment amikor 2-3 napja voltak otthon.
Ezáltal megromlott köztünk a viszony.
Durva volt, mert mi vasárnap mentünk haza a kórházból, hétfőn már verték a vendégek az ablakot, mert segíteni akartak. Nem tudom mit, miben.
Bőgve hívtam férjemet telefonon, vendégeket nem engedtem be. Alig tudtam felkelni, be sem voltak jelentkezve.
Lett is belőle nagy családi botrány...
Szerintem az a legtisztabb, ha felhivjatok oket, elmondjatok, hogy szeretnetek majd meglatogatni oket, de tudod, hogy az elso hetekben szuksege van a babanak es mamanak az intimitasra, nem tesz jot az idegenek tolongasa, ok mondjak meg, hogy mikor latogathatjatok meg oket nyugodtan, amikor mar mindketten keszek a vendegek fogadasara es biztosan nem zavartok.
Az elso hetekben szerintem nem illik zavarni, bar nyilvanvaloan az anyukak ezt ritkan mondjak a baratoknak, rokonoknak, nem akarjak megbantani oket.
Hát ez egy tuti kérdés!Sokan azt hiszik elég két hetet várni.De könyörgöm, egy steril csecsemőhöz mennek.Sok embernek eszébe nem jut kezet mosni sem mielőtt megfogja.Én csak a kiságyba mertem megnézni a barátnőmét, mert van egy csöpp eszem, hogy én se szeretném ha taperálnák.
De ez csak egy vélemény, én várnék azért minimum egy másfél hónapot.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Mi készteti a frissen szült anyákat, hogy a véres csecsemőjükről képet tegyenek fel közösségi portálokra?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Milyen tapasztalataitok vannak az újszülöttosztály nővéreivel?
- Mikortól lehet egy újszülöttet levegőztetni?