Mikor és hogy jelentsem be a munkahelyemen, hogy terhes vagyok? (beszélgetés)
Csedet csak az anya igenyelhet, ha megvan hozza a megfelelo ideju munkaviszonya.
Ha letelik a csed, akkor munka mellett az apa is igenyelheti a gyed-et, ha mondjuk neki nagyobb a fizetese.
A gyakorlatban ugy nez ki, hogy az apa dolgozik ugyanugy, megkapja a gyedet, te otthon a gyerekkel, illetve ebben az esetben be kell fizetned magad utan az eü jarulekot havonta.
Terhesseg bejelentese: pozitiv teszttel elmesz orvoshoz, aki felvesz tappenzre. Ekkor jelzed irasban, h terhes vagy. Szulesig tappenzt kapsz.
A kérdés első felét nem értem, ha a tervezést még nem jelented be, de amint terhes leszel elmész táppénzre, akkor a kettő között nem igen van idő, tehát hogy mikor jelentsd be, itt nem igen kérdés....
A többi kérdésedre itt mind megtalálod a választ: [link]
További ajánlott fórumok:
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Ha terhes lennék és nincs bejelentett munkahelyem, mit kapnék alanyi jogon?
- Egyedül vagyok a munkahelyemen és nagyon félek, hogy bejön egy gömbvillám ide. Mit tegyek?
- 12 hetes terhes vagyok, egyre többször van probléma a munkahelyen, ezt hogy lehet megoldani?
- Terhes vagyok, de nincs munkahelyem (GYES és GYED)
- Mi van akkor ha megszűnik a munkahelyem és pár nap múlva kiderül, hogy terhes vagyok?