Mik azok az alapvető szükséges dolgok amiket nem egdhetsz meg magadnak, nem telik a "fizetésedből"? (beszélgetés)
Nekem tegnap a gyógyszertárban kellett lemondanom pár gyógyszerről miután kifizettem a vérnyomás csökkentőimet, 2féle, majdnem 7 ezer, a gyereknek köhögés csillapitó 1000, 2féle filteres gyógytea.. ez eddig 9 ezer. A térdemre valót 5 ezerért már nemtudtam megvenni! :-( Mindezt a munkanélküliből, mivel mindketten munkanélkül vagyunk.... :-(
Anyám is a kis nyugdíjából fizesse a rezsit... cukor beteg, erre a támogatott gyógyszerek még így is havi 15e, és akkor már kajára nemis marad. :-(((
Én sosem keseregtem amiatt, hogy mit nem engedhetek meg magamnak. Még amikor nem volt hitelünk stb, akkor is turkálóba jártam, most meg pláne. barátnőkkel remek program.
Fodrászhoz sosem szerettem járni, egy barátnős hajfestős délután sokkal jobb, pedig ezt megengedhetném magamnak.
Én személy szerint nem adakozok, nem tudom valóban odakerül vagy nem.... vannak bizony erős kétségeim... Viszont másképpen segitek. Megtalálom azokat akiknek szüksége van rám. Vagy mások ajánlására vagy magamtól látom.... Én igy tudok, én ebben bizom.... Talán ez is ér valamit....
De nagyon rossz az, hogy gyerekek éheznek, rossz az, hogy a szülők kétségbeesve keresnek munkát azért, hogy etetni tudják a családot. És még nem beszéltünk a többi szükséges dologról. És nem luxusról....
Kétségbeejtő az, hogy ebben az országban nincs elegendő munka.... Az emberek dolgozni szeretnének és megélni. Nem luxusban, de élhetően...
Kétségbeejtő az, hogy az átlag családok egyre lejjes süllyednek. Nincsenek tartalékaik... mert nincs miből..
Már nemcsak a luxust(?) hanem a kevésbé szükségesről is lemondanak sokan.... sajnos egyre többen.
Ez ami nekem nagyon fáj....
Engem az szomorít el,hogy mennyi éhező gyermek van az országunkban..olyan gyerekek,akiknek nem vagy alig tudnak biztosítani alapvető élelmiszereket..
szörnyű,míg más dőzsöl,vagy kukába dobja az ételt,más meg lehet morzsákon él..
Keveset tudok 1 évebn jótékonykodni,de erre mindig szánok valamennyit..sajnos,ez is probléma,hogy mindig az átlag adakozik..de ez már más tészta..
Tényleg!
A szemüveg!
Mióta romlott a szemem, és nem lesz másik egy jó darabig..
:S
Luxus bizony! Pl még egy 1.200ft-os cipőt sem engedhet meg magának a barátnőm.... vagy a gyereknek új ruha, mert kinötte, vagy szemüveg mert a régi eltört, és nemtudja megvenni!! :-(((
Lakás elúszik viszi a bank, autó álmukban, shopping max a turiban, nyaralás, még gondólni sem mernek.........
Azért ez nagyon szomorú,amiket írtok:(
Ott tartunk ma Magyarországon,hogy egy dolgozó nőnek a fodrász az luxus???
Nem csak a nyugati életszínvonaltól vagyunk fényévekre - lakás,2 autó,évente 2 utazás,shopping minden héten,és ez az átlag! - hanem lassan oda jutunk,hogy a szomszédos országokban is jobban élnek...
Igen.
Ilyeneket ritkán veszek, meg mondjuk én nem vagyok finnyás.
Olyan kicsi a lábam, hogy örököltem én már ovistól sportcipőt! :)
Igen ezek is fontosak!!!
De ha egy cipőt, vagy ágyat mert totál tönkrement nem tud venni valaki az már gáz! :-(((
Bár én ugye kozmetikust, manikűröst is kihagyom... :S
Pedig haj! De jó lenne néha...
Nyaralás. :)
Na az egy álom Nekem!
Felháborít hogy kezdünk "lecsúszni" (tisztelet a kivételnek)! Sok ismerősöm a leg alapvetőbb szükséges dolgokat sem tudja megvenni, hiába van munkahelye és "fizetése"! Vajon tisztában vannak ezzel a jobb körökben is?
Te mit nem tudsz megvenni?
További ajánlott fórumok:
- Számodra miért szükséges, hogy legyen párod?
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Szüléskor gátvágás mikor szükséges? ki hogyan élte meg?
- Szerinted a jogsi szükséges rossz, vagy életcél volt, hogy megszerezd?
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Mi az a nem alapvetően szükséges dolog, amit nem sajnálsz magadtól még most, az ínségesebb időkben sem?