Mik az összetevői, egy számodra ideális rakott krumplinak? (tudásbázis)
Amelyik magas. Akkor is, ha mást írnak éppen most pszichológusok, akik könyveket fordítanak (Szendi), vagy szcientológista túlárazott vitaminárusok (Lenkei).
Amíg tényszerű együttállás van a folyamatos zsírzabálás és az infarktusok, meg a zsírmáj között, addig ez akkor is káros, ha mást írogatnak egy fórumon emberek, akik nem értenek hozzá.
A valóban ízletes rakott krumpli
1, Szarvaskolbásszal készül, karikánként megpirítva, a kisült zsír az öntettel összekeverve.
2, A krumplit nem kell előfőzni, vékonyra karikázni.
3, Ideális arány: kiló krumplinként 5 főtt tojás
4, SOKKAL több tejfölt igényel, mint amennyit rátesznek az emberek. 1 kg burgonya, 5 főtt tojás, 800 gramm tejföl
5, A tejföl fele a rétegek közé kerül, a másik fele a tetejére
6, A tetejére valódi (!) füstölt sajtot reszelünk
7, Virslit SOHA nem teszünk bele, mert nem ad ízt, ballasztanyag.
8, Sárga héjú burgonyából készítsük
9, Így ízes, szaftos végeredményt kapunk.
Akkor ezt most elmondom, mert csúcsfinom!!
A rakott krumpli titkai.
1. titok: a kolbászt olajban kisütjük - nem kell sok olaj, mert túl zsíros lesz - és ezt az olajat keverjük bele a tejfölbe
2. titok: tejszín! Ha tejszínt is öntesz rá, sokkal szaftosabb, levesebb lesz. Van, aki tejjel csinálja, az se rossz, de a tejszíntől a szaft megmarad.
Az alap ugyanaz: krumpli előrefőzve, kolbász lesütve, főtt tojás, tejföl, tejszín, só.
3. titok, haladóknak: ha szereted, rétegezhetsz bele picit előrefőzött-párolt kellevelet! Ettől kicsit enyhébb íze lesz, nagyon jó!
Ezek anyukám trükkjei. Isteni finom!
Jó étvágyat.
Krumpli, besamel, tojás, tejföl. A legtetejére pedig sajt. :)
A Férjem és a gyerekek részébe mindig kerül kolbász, csak én nem szeretem.
Héjában főtt krumpli, füstölt kolbász, főtt tojás, szalonna, néha sajt.
Rétegezve. A tejfölbe pirospaprika, és főtt tojás sárgája, ezt öntöm a tetejére.
Én/mi a tojást mellözük beőle. ;)
Hejaban főtt krumpli, paraszt kolbász, szalona, családi tejfölös sajtos mártás, hagyma és némi vaj.
Hejaban fott krumpli, fott tojas, kolbasz, virsli, hagyma, tejfol.
Ha vendeg jon a virslit, hagymat kihagyom.
Héjában főtt krumpli, száraz kolbász, főtt tojás, tejföl, sajt, só, füstölt szalonna...egyszer nagyon megülte a gyomromat, azóta még az illatát sem bírom, pedig a kedvenc kajám volt.
Ami még fincsi verzió és az még lemegy a torkomon: krumpli, darált husi, besamel, hagyma.
Én egy hámozatlan almát szoktam belekarikáézni és egy nagy fej hagymát. Plusz a szokásos : krumoli, főtt tojás, kolbász.-
Rá tejföl. Ennyi :)
További ajánlott fórumok:
- Bébisamponokat miért árulnak káros összetevőkkel?
- Tudtad, hogy egyes termékek némely összetevői károsak az immunrendszerre és gyengítik azt?
- Milyen számodra az ideális nő/férfi?
- Te olvasod a vásárolt termékek összetevőit? Az E tartosítószerekről tudtok valami érthető szakirodalmat?
- Szerintetek hatékony, ha egyénileg keverjük össze egy gyógytea keverék összetevőit?
- Recept néhány összetevőből