Miért van hó a hegyekben, ha a meleg levegő felfelé száll? (beszélgetés)
kellene itt haladni valahová? A válasz megvan, (6.hsz) akinek tudományosabb kell menjen könyvtárba szerintem.
Egyébként ez egy igen vicces kérdés eésőre, szeretem ezeket :)
Komolyra fordítva: Oxygeen asszem megmondta a tutita 6. hsz-ban!
Rémlik még hozzá valami olyan olvasmányom, mely szerint a nap először a földfelszínt melegíti fel, majd utóbbi hőkibocsájtása segíti a napot a levegő felmelegítésében.
valoszinuleg szerepet jatszik az, hogy ritka a levego. masfelol a vilagurben rendkivul hideg van, es az is huti a magas hegyek csucsait. lejjebb ez nem erzekelheto, hisz a levego hoszigetel. de gondolj bele ejjel lehul a levego. mert nem futi a nap.
a hoszigetelt ablak hogy keszul? levego res van az uvegek kozott.
a vilagur hidege epp ugy huti a hegyeket, mint ahogy egy szimpla uvegu ablaknal erzed telen hogy aramlik a hideg az ablaknal
a surlodas eleve hot termel :P
:DDDDD
mi anno föci órán azt tanultuk, hogy a levegő 100m-enkként 1°C-kal csökken
:D:D:D
:DDDDDDDDDDDDDDD
Mert a Föld gömbölyű és feljebb nagyobb a sebessége az egyes pontoknak. Az így keletkező súrlódás lehűti a hegyek tetejét, amire kicsapódik a víz...
:DDDDDDDDDDDDDDD
További ajánlott fórumok:
- Elkezdtétek már gyűjteni a hidegebb estékre befőttes üvegekbe a meleg levegőt?
- Holnaptól akkor úgy túrázzunk, hogy akár félúton a Remete barlonghoz is előugorhat egy rendőr mert nyilván nincs a hegyekben maszk rajtam?
- Mikor fog idén leesni az első hó? (nem a hegyekben)
- Rosszullét melegben, levegőtlen helyen, tömegben?
- Meleg levegős sütő
- Szlovéniában vagy Ausztriában 2 szobás apartman, szánkózás a hegyekben. Merre van ilyen hagulatos hely?