Miért tűnik el a ruhák illata? (tudásbázis)
Ez gép függő, hiába új. Nekem az előző gépembe simán túl tudtam adagolni az öblitőt, mégsem volt olyan hűde illatosak a ruhák, ezzel a gépemmel nem tudom túladagolni, max 2 kupakkal megy bele 7 kg ruhához (tele mosógép).
Egyébként Ariel mosókapszulát, és Lenor 7x öblitőt használok, mikor milyen illatúhoz van kedvem. 1:35 programot használok, 40 fokon, 1200-as centrivel.
Nem szabad full tele tenni, hiszen akkor nincs meg a ruha zötykölődése, ami által megtisztul. Csak forog körbe mozdulatlanul. Azok a lapátok, amelyek a dob belsejében vannak, e célt szolgálják.
Figyelembe kell venni a gyártó ajánlását terheléssel kapcsolatban, hány kg ruhatöltet mehet.
Az öblítőt ugye nem a dobba teszed? Vagy mosás közben kinyitod a gépet? Dobba csak folyékony mosószert teszem, öblítőt az adagolóba. Annak mi értelme, hogy a dobba teszem és a mosással együtt öblít is. Utána meg rámegy kb. 3 adag tiszta víz semmi öblítővel. Még szép, hogy nincs illata.
Én már csináltam olyat, hogy előmosáshoz adagolóba tettem a port, dobba a gélt, ami a főmosáshoz ment volna...:) Csak később jöttem rá mekkora hülye vagyok:)
Én sem teszem soha tele a gépet.
Én koncentrátumot használok. Lenor és silan. Nem sajnálom, a jelig teszem, nem hígítom.
Nálam meleg van, 25-26 fok. Tavasztól őszig pedig az erkélyen teregetek.
A minap felpróbáltam egy nyári ruhámat...még mindig illatozik.
3 kg ruhahoz masfel kupak oblito?? jejjzus az rengeteg (mar ha koncentratum).
Ha ezt sem erzed, akkor tenyleg az lehet hogy megszoktad. A parfumot sem ugy erzed magadon, mint mason.
Nem marad meg az öblítőszered a mosás végére. Előbb benyeli a mosógép.
Lehet hogy nincs vízszintbe állítva?
Akkor végképp nem értem:(
En ilyen rövidített 1 órás 40 fokos programon mosok, es erre 3 kg ruhát ír a használati útmutató,ezert sem töltöm tele.
1 kupak mosószert es 1,5 kupak oblitot teszek bele,tobb nem is férne bele. Próbáltam mar kevesebb oblitot,ugy meg egyaltalan nem volt illata.
Szia! Fogalmam sincs, de miért teszitek félig, illetve háromnegyedig a gépet? Mi ennek az értelme?
Mi 500-as fordulaton centrifugázunk, full tele van a gép és illatosak a ruhák, pedig én nem szeretem az erős szagokat, ezért a legenyhébb illatú öblítőt használjuk.
Esetleg többet tölt bele az ismerős az anyagokból, az nem lehetséges?
Ugyanazzal a folyekony mosószerrel es oblitovel mosok,mint az egyik ismerősöm,mert náluk nagyon jo illatu a ruha. O is a dobba rakja,en is igy csinálom mióta mondta.Az en gépem vadonatúj,mégsincs olyan illata a ruhákban,sot :(
Nem tudom,mitol lehet az?
Amire gondoltam:
Ő kb. Félig teszi tele a dobot,míg en olyan haromnegyedig(sosem tele,erre figyelek)
Ugyanugy a szobába tereget,sokszor a radiatorra,ott nagyjabol 20-22 fok van(esténként tobb),nálunk ahol szárad a ruha inkabb 20 fok. Lehet ez az oka,hogy megmarad a jo illat?
Vagy pedig tudom,hogy kétszer centrifugal mindig,lehet ennek jelentősége? Az en gépem 1000-es centrifugas,anyagtól függ ugye,mennyire vizesen veszem ki. De pl tegnap este mostam,ma estére minden megszáradt,megsincs olyan illat,pedig vizesen nagyon is kellemes illata volt a ruhaknak.En mar olyan csalódott vagyok,ezert erdekelne kinek mi a tapasztalata,min lehetne valtoztatni?
További ajánlott fórumok:
- Eltűnt emberek nyomában, szerinted miért tűnik el ennyi ember? Beszélgessünk...
- Tudtok ajánlani olyan öblitőt, amelyik tényleg hosszan tartja az illatát?
- Segítsetek! Miért nem érzem az öblítő illatát?
- Ruhák illatának megőrzése költözés esetén
- Miért nem érzem az öblítő illatát a ruháimon?
- Miért nincs illata az ezüstfenyőnknek?