Miért szeretnek a nők vásárolni? (tudásbázis)
én is. :S
sajnos ez azért van, mert a boltokban a
divatos cuccok vannak...
én meg ki nem állhatom a divatot..
akkor úgy látszik, bennem nincs meg a genetika.. *-)
viszont a focit szeretem....érdekes.. :J
Szerintem azért,mert a pasik mindent megvesznek amit meglátnak,hiába hogy utána esetleg hónapokig ott áll a polcon.
Én ha megyek egyedül szeretek menni,mert ha a párommal megyek,tuti 10-20 ezerrel többet hagyok ott.
Én sem szeretek vásárolni.Kivéve!!!A kedvenc turimat.Erre évente 2-3 napot szánok.Akkor viszont jó alaposan bevásárolok,hogy ne kelljen sokáig ott tülekednem újra.Amiket ott potom pénzért beszerzek,annak tényleg örülök.
A másik a könyvesbolt-ide inkább be se menjek,mert üres kézzel nem tudok kijönni.A piacon is szeretek vásárolni,de a plázák és hipermarketek tőlem már holnap bezárhatnának!!!Teljesen egyetértek "kingi7"-el!Nem tudom felfogni,hogy egy családnak miért ez a vasárnapi "kikapcsolódás"?Nehogy már levegőre vigyék a gyereket!A világért sem!Elég szomorú.
Én azt figyeltem meg, hogy többnyire azok a nők szeretnek vásárolni akiknek jó alakuk van és minden jól áll nekik... (már mint a ruhák terén)
De amikor egy ducibb megy el vásárolni, akkor minél előbb túl akar esni a dolgon...főleg, akkor ha már az ötödik farmer sem jó rá, és már az eladó is szánalommal nézz rá... (tapasztalat)
Miért vásárolnak a nők?
A vásárlás függők
A terápiás - vagyis gyógyító célú - vásárlást azok a nők művelik, akik menekülnek a bánatuk, gondjaik elől, és egyszerűen búfelejtőnek használják a bevásárló-központokat. Aztán vannak a gyors-vásárlók, akik ha kell, ha nem kell alapon "összegereblyézik" az árucikkeket és futnak tovább.
Ausztrál kutatók állítólag megfejtették a titkot, hogy miért szeretnek vásárolni a nők.
Stella Minahan, a Melbourne-i egyetemen egyik kollégájával együtt írt Miért vásárolnak a nők? című könyvében a következőképpen írta le az általa meghatározott típusokat:
A terápiás - vagyis gyógyító célú - vásárlást azok a nők művelik, akik menekülnek a bánatuk, gondjaik elől, és egyszerűen búfelejtőnek használják a bevásárló-központokat.
Aztán vannak a gyors-vásárlók, akik ha kell, ha nem kell alapon "összegereblyézik" az árucikkeket és futnak tovább.
Külön fejezet szól a "vadászokról", akik imádják a leértékeléseket, a nagy kiárusításokat, és akkor időt és pénztárcát nem kímélve megszerzik maguknak a hőn áhított holmikat.
Vannak lányok-asszonyok, akik barátnők társaságában szeretnek vásárolni. Ez számukra akár egész napos programot is jelenthet, mert válogatnak, vásárolnak, ebédelnek, pletykálkodnak, kávézgatnak.
Az utolsó vásárlói kategória a magányos csavargó, aki saját örömére vesz ezt-azt, és élvezi, hogy házon kívül és egyedül töltheti az idejét.
az biztos, ha végül veszek is valamit, vagy nem tetszik mire hazajövök vele, vagy igazítani kell rajta :(
áh ki nem állhatom ezt a cirkuszt, van annyi ruhám, hogy évek telnek el, mire felveszem egyik-másikat.
Anyu veszegette őket, mert tudja, nem bírok vásárolni menni.
még keresgélni sem szeretek, nem is tudok :(
az egyszerű, minta nélküli, pasztell színeket szeretem.
hát hol találok én ilyet, mondjuk egy nagyobb üzletben? sehol :(
akkor meg minek nézzem, csak az idő telik vele,
ahogy mondod, inkább olvasok, gyerek már nagy, megy magától is moziba, vagy a barátokkal, barátnővel :)
További ajánlott fórumok:
- Mini Yorkit szeretnék vásárolni
- Szeretnék vásárolni egy ellipszis trénert. Tudtok segíteni hogy milyet vegyek? 130 kg vagyok, a legtöbb súlykorlátos szerintem.
- Automata mosógépet szeretnék vásárolni, de milyet?Tapasztalatok?
- Melegszendvics sütőt szeretnék vásárolni.Nektek melyik fajta vált be?
- Két város közti buszjegy vásárlást a sofőrnél kell vásárolni? S mondani, hová szeretnék menni?
- Természetes alapú sampont és tisztálkodó szert szeretnék vásárolni, de mégis hol?És milyet?