Miért siránkozik ennyire a magyar? (beszélgetés)
"Bezzeg ma Kádárra fogják
Bezzeg régen Horthyra fogták
Bezzeg régebben a császárra fogták
És így tovább Gézáig az előzőre fogták"
Éppen 10 éves a fórum. 2029-ben is írni fogunk...
Van is min siránkozni, meg erős hajlamis van bennünk a túldramatizálásra. Most valóban nehéz, de mikor nem volt az, akkor is nyűglődtünk.
Van valami ebben a "keverék nép" dologban is szerintem.
De az is biztos, hogy legtöbbünk még hosszabb ideig nem élt idegen kultúrákban, társadalmakban, nem tudhatjuk, hogy ők mennyit siránkoznak. Szerintem máshol sincs kolbászból... dolgozni mindenhol kel, max jobban megbecsüli a munkát.
Ami pedig a vágyainkat illeti, az ember mindig is többet akart, mint amije van, ez hajt előre minket, aztán, ha mindent elveszítünk, kezdjük értékelni azt, amink volt. Ez alapvető emberi tulajdonság, de ez szerintem nem nemzetfüggő. A mentalitásunkat alapvetően meg kellene változtani, ezt mindenki tudja, a hangsúly a "hogyan"-on van.
Minden országban siránkoznak!
Az Én meglátásom szerint az siránkozik többet akinek nem biztos, hogy kéne!
A szegény ember már megszokta, hogy nincs ezért nem nagyon tűnik fel Neki ha még kevesebb van!
A környezetemben azért, mert mindig azokat nézik, amihez képest kevesebbjük van, nem azt, amihez képest mi is nagyon jól élünk...
Meg gerjeszti a média is az egészet, figyeljétek meg, bemondanak pl egy béremelést, gyorsan hozzáteszik, hogy mibe kerül ez az államkasszának, stb. Csak hogy lehessen sajnálni tőlük.
Én nem szoktam panaszkodni nagyon, pedig magyar vagyok, biztos a hiba bennem van:D.
Anyukám mondja mindig, hogy lesz ez még így se...akkor meg:)? Örüljünk a mának és törekedjünk a jobbra. Még a legrosszabb helyzetből is van kiút, csak ezt nagyon sokan elfelejtik.
Szóljál a Juliska néninek, ehhez a párthoz én is csatlakoznék. A biztos gazdaság már alapból meg lenne.
Igazad, van, van alternatíva, csak teret kell neki adni.
Annyira felelősen tudtok gondolkodni és ezt tőlem kérded?
Mindenki nagyon ért a politikához, de csak annyira, hogy a két rossz közül válasszon egyet!
Tudod én megalapítanám a nép pártját, az elnöke pedig a szomszéd Juliska néni lenne.
Hogy miért?
Azért, mert fillérekből nevelte fel a hat gyerekét, mégis jutott mindig mindenre. Soha nem kért kölcsön, a számláit is mindig befizette.
Felállított egy fontossági sorrendet. Ha magára nem volt pénze, akkor nem vett egy bugyogót sem, de a gyerekeinek megadott mindent, amit lehetett.
Kire lehet még szavazni?
A jelenlegi helyzetben BÁRKIRE!!
Egyik szarabb, mint a másik!
Na ezt a mondatodat nem értem:
"És lehetne másképp is dönteni, nem muszáj a két "nagypárt" közül az egyikre szavazni."
Oké, és megmondanád, hogy akkor kire vagy mire lehet még szavazni?
Azt csak Te tudhatod, hogy mivel jobbak, mert én már egyiknek sem hiszek.
És lehetne másképp is dönteni, nem muszáj a két "nagypárt" közül az egyikre szavazni.
Azt azért még megsúgom, hogy nem csak és kizárólag az előző kormány a hibás!
Hiszen a "nagytestvér" diktál, azt kell tenni, amit ő mond!
Ez pedig az EU!
További ajánlott fórumok:
- Mennyire elterjedt a hajhosszabbítás Magyarországon? Sokaknak van póthajuk? És közöttetek kinek van?
- Mennyire negatív külföldön a magyarok megítélése?
- Érdemes ma Magyarországon orvosnak tanulni?Mennyire nehéz elvégezni-úgy értem mennyire legyen valaki okos, szorgalmas stb hozzá?
- Szerintetek mennyire kockázatos dolog valakit állandóra bejelenteni a lakásunkba? A magyarországi és a romániai helyzet eltérő vmiben?
- Mennyire ismertek Magyarországon? Papillon, Cavalier King Charles Spániel
- Mennyire keresett szakma Magyarországon a cukrász?