Miert néznek rám rosszul a szomszédok, ha szerintem ők nem viselkednek normálisan? (beszélgetős fórum)
Általában én gyorsan megyek, nem lődörögni vagyok az utcán. Ne kelljen már lelassulnom miattuk, mert rám ronthat a kutya.
Masik gyerek kezéből is kiszaladt a kutya, aki pár évvel idősebb, mint a 12 éves.
"De még itt külföldön is."
Ez elég fontos információ, azt sem tudjuk milyen országban élsz, így az ottani szabályokat sem ismerhetjük. Igazából lényegtelen ez is mondjuk, mert a szomszéd nézését attól még nem tudjuk megfejteni.
Az ilyet nagyon nem bírom!
"Maradj nyugton, ne mozdulj, nem bánt!" - a kutyáját kellene dresszíroznia így, nem a szomszédságot >:(
Jól nevelt kutya mellett lazán elmehet bárki, nem fog ráugrálni vagy morogni rá.
Szerintem is feljelenthetted volna őket, mert a neveletlen kutyájuk okozott némi sérülést.
Gyakorlatilag rettegésben tart - és gondolom, másokat is -, nem mered a saját kutyádat sétáltatni,? Elképesztő.
12 éves gyereket, nagy kutyával - aki fölött nincs tekintélye, a kutya nem fog neki szót fogadni - nem engedünk el. (Bár érdekelne, hogy abban a családban egyáltalán bárkinek is van tekintélye a kutya előtt? Vagy esetleg a kutya dobja el nekik a fadarabot, ők meg szófogadóan vissza is viszik?)
Ehhez még az elemi viselkedéskultúra hiánya is... nem tűnik túlzottan rokonszenves kis családnak :(
Néhány hete volt hasonló élményem: hülye, neveletlen kutya kitépte a pórázt a kezdő kutyás gazdija kezéből, és rohant utánam, dühödten ugatva.
Amikor megálltam, abbahagyta a megugatásomat, de amikor továbbindultam, kergetett tovább. Végül andalogva és félhülyén vigyorogva beért bennünket a gazdi is. Visszahívni nem tudta, nem is akarta a kutyát. Jajj.
Olyan szomszéd, aki a gyereket se nevelte meg. Vagy hiperaktív vagy neveletlen, de saját magára is életveszélyes. Bicajozáskor körbe se néz, télen meg a nagy hódarabot az út közepére szórta. Mindenkinek beszól, nem tud nyugton lenni. Sajnos, ha ilyen a gyerek, a kutyában sem bízom. Van összesen 4 gyereke , férje sehol.
Volt, hogy autóba menekültem a kutyáimmal, mert mentünk volna haza és az övék meg rohantak hozzánk. Kb 150 sétából 1x volt nálam a kulcs..
Azért néznek rád furcsán, mert idióták.
Amikor a kutya neked esett, akkor kellett volna feljelentened azonnal. A szabályok is idióták, nem ellenőrzi senki, hogy pórázon van-e a kezelhetetlen kutya és még sokszor a tömegközlekedésen is szájkosár nélkül viszik a kutyát, pedig ott véletlenül ráléphetnek és még a nem harapós kutya is haraphat, odakaphat.
Amíg ezt nem szabályozzák, mehetsz rosszabb helyre is sajnos.
Azt figyeltem a legtöbb "harci kutya" is rossz kezekben van, fegyverként használva.
Azóta néznek rám furcsán, amióta rám ugrott a nagy kutyájuk, karcolást okozva, nadrág elszakítva, mert póráz nélkül szokásuk a lakótelepen a ház előtt ücsörögni vele. Mondtam, hogy nem vagyok oda a nagyokért. De nem is ez a baj, hanem hogy azt mondta a nő hogy maradjak nyugton , ne mozduljak, nem bánt. De ha dolgom van, nem szeretnék velük pepecselni, mert épp a kutya póráz kötelezettséget megszegve épp a bejárati ajtó előtt lófrál. Nekem is van kutyám. Ha összetalalkoznak, mert épp nem az ablakot lesem, hogy kimehetünk-e, simán ketté harapja.
Lehet, hogy el tudok költözni innen, de arra várok, hogy biztos legyen.
De már a 12 éves gyerek is bunkón néz rám. Tegnap is, amikor szenvedtem a parkolással, bámult, valamit magyarázott, megkerdeztem, hogy mit mondott, azt mondta semmit. Ja és nála volt a nagy kutya, amit nem tud tartani ,ha az megindul és szülő nélkül volt.
Hogy jöjjek haza vagy menjek ki kutyát sétáltatni így? Még én vagyok a rossz, mert ők nem tartják be a törvényt, de más fórum szerint is fogjam be. Miért?
Van egy másik szomszéd, szintén kisebb kutyával és őket egyszer sem láttam póráz nélkül sétáltatni, pedig az a kutya nem ugrik senkire és nem szalad el.
További ajánlott fórumok:
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- A legszebb szerelmes dal szerintem...
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Kukába a mosódióval, szerintem!
- Hogy viselkednétek a szomszédotokkal, aki alattomosan a hátatok mögött feljelent valamiért az Önkormányzatnál?