Miért nem virágzik az amarilliszem? (beszélgetős fórum)
Nincs mit, szívesen!
Nagyon szép lehetett!
Én most sötétbordóra vadászom, találtam is, de jó drága!:))
köszönöm a "szakértést" :))
kert nincs, erkély van, oda kerül majd ki
akkor még sokat kell várni a virágra :(
amúgy pirosas-rózsaszín volt
Most tuti nem fog virágozni altatásig.
A virághagymának mindenképpen pihenésre van szüksége. A javaslatom az, hogy most öntözd tovább heti 2 alkalommal ( ne pangjon alatta a víz)és ha elmúltak a fagyok, ültesd ki ha van rá lehetőséged.
Ha nincs a cserépben is hagyhatod, de nyáron kapjon sok fényt! Ősztől ne locsold,Vágd le az elszáradt részt és hagy pihenni, míg ki nem pattan!
Milyen színű a virágod?
megkéstél kicsit :))) de nem baj, így is köszönöm a hozzáértő segítséged! Még szerencse, hogy anno betettem a kedvenceim közé ez a fórumot.
Van megint egy amarilliszem, amit decemberben kaptam, bimbós volt, pár nap alatt kinyílt, csak leesett a polcról. A levelei megmaradtak, de a virág letört :(
Él, a levelei egészségesek, de az lenne a kérdésem, hoz majd még virágot?
Ablakban van, világosban, de nem közvetlen napfényben. Mennyit locsoljam?
Semmi különös dolgot nem kell vele csinálni azon kívül, hogy öntözöd, mert elég tartós a virága. Ha kinyílt ne tedd napos ablakba, hanem csak világos helyre a lakásban.
Ha elnyílott akkor sem kell még levágni a virágot, hanem csak ha elszárad a szár, mert a tápanyag visszajut a hagymába belőle. Fagyok múltával ültesd ki a kertbe, majd ősszel szedd fel és egy papírdobozban hűvös helyen teleltesd. Akkor kell elültetni amikor már megjelenik a bimbó.
Remélem ha megkésve is, de tudtam segíteni!
Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok!
ma kezdett kinyílni az amarilliszem,
milyen praktikák vannak, hogy minél tovább megmaradjon a szép virága?
és utána mit kell vele csinálnom?
maradhat a szobában, mikor elnyílt?
Ha jól értem,akkor ki sem veszed a virág gumóját a földből,hanem cserepestől teszed a pincébe?
Mennyi időbe telik,míg megjelenik a virághajtás?
Mekkorák akkor a levelek?
Az enyémeken most kb. 20-25 cm-es levelek vannak,úgy 3-4 db. Szép zöld színük van.
Szia!
Egyáltalán nem szoktad kivenni a földből? Nem szükséges évente kivenni őket pihenni?
Akkor talán csak türelmesen kell várnom,és egyszer csak előbújuk a virág is. 3 db 2 éves gumóm van,a többi még fiatal.
Köszönöm a válaszodat.
Kedves 'szti!
Nagyon köszönöm a válaszodat. De sajnos még most is tanácstalan vagyok,mert mint jeleztem is,ősztöl tavaszig pihentetve voltak a gumók,és március elején tettem csak cserépbe.
Sőt,még egy olyan eljárást is kipróbáltam,amit másoktól hallottam:mikor a gumó cserépbe kerül,akkor le kell sötétíteni,és levél helyett elsőnek a virághajtást hozza.
Sajnos,nálam ez sem vált be.Csodálatosan hajt,de csak leveleket.
Most napos helyen,ablakban tartom.Megfelelő nedvességet is kap,és tápoldatot is.
Ezt találtam:
Akkor marad el az amarillisz virágzása, ha nem tartjuk be a téli pihenő időszakot nevelése közben. Elvirágzás után tavasztől őszig tápoldatozzuk, hogy elég tápanyagot gyűjtsön a virágképzéshez. Késő ősszel vegyük ki a gumót a földből és hűvös helyen teleltessük. Decembertől kora tavaszig ültethetők az amarillisz gumói. Ha ezt betartjuk, virágoznia kell az amarillisznek.
Második éve vannnak amarillisz hagymáim.
Tavaly tavasszal vettem a hagymákat,elültettem szabály szerint (gumó félig a földben),és csak leveleket hozott.Ősszel szellős, hűvös helyre tettem,3 hete cserépbe kerültek,de megint csak leveleket hoz.
Mit rontottam el?
További ajánlott fórumok:
- Miért nem virágzik a flamingóvirágom évek óta?
- Miért nem virágzik a ciklámenem? Levele van bőven, de nem virágzik
- Orgonafa most virágzik, miért?
- Miért nem virágzik az angyaltrombitám?
- Miért nem virágzik a flamingó virág, pedig egészséges és a helye sem lett megváltoztatva?
- Miért nem virágzik a sivatagi rózsám?