Miért nem virágzik a ciklámenem? Levele van bőven, de nem virágzik (tudásbázis kérdés)
Nyáron pihentetve volt?
Nekem kint volt árnyékos helyen, majd eldobta a leveleit, és ősszel kezdett ismét észhez térni. Most tele van virággal. De nem minden virágom maradt így meg.
Nincs kedve :D
De komolyan..nekem az orchideaim ilyenek, ugyanazt a szeretetet, kezelest, apolat kapjak es van egy amelyik sztrajkol...
:)
Laikuskent adj neki vmi tapos cuccot :)
Ciklámen a kedvenc virágom, de nem minden évben marad meg. Régebben tiszta üveg volt a lépcsőházunk, ott csodálatos volt. Öklömnyire megnőtt a gumója, egyszerre 24 db virágot hozott, tenyérnyi volt a levele. Sajnos, amikor elköltöztünk, tönkrement.
A ciklámen szereti a hűvösebb helyiséget, és nem szabad, hogy a gumóját víz érje felülről, így a tányérba kell önteni a vizet. Javaslom a google-t, mert ott bőséges választ lehet kapni ápolására, virágzására.
Nekem sajnos nem sikerült megmentenem.
Gyönyörű volt, dús tele virággal bimbóval.Tányérjába tettem vizet, nem sűrűn. Világos ablakpárkányon volt. Sárgulni kezdett a levele,konyultak le a virágok, bimbók is. Átraktam másik helyre, de az sem használt.
kb. 1 éve vettem egy cserép cikláment. Azóta folyamatosan virágzik. Az ablakban tartom, egész nap éri a fény, hetente kétszer öntözöm. Annyi örömöt okoz nekem. Még soha nem volt ilyen hálás növényem. Most decemberben vettem neki egy "párt" :)))),ne legyen egyedül. Hát mit mondjak, ez is gyönyörű!
Biztosan Nektek is sok örömötök lesz benne!
Nem könnyű a választ megtalálni.
Valószínűleg nem érzi jól magát a helyén.
Vagy melege van, vagy fázik, vagy sok vizet kap, vagy keveset; szóval ember legyen, aki kitalálja.
A fény fontos lenne neki, de azt honnan vegyünk?
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik?
- Miért nem virágzik az amarilliszem?
- Miért nem virágzik a flamingóvirágom évek óta?
- Meddig virágzik még a nyárfa? Avagy meddig járunk még a vattában?
- Hogyan lehet virágzásra bírni a fokföldi ibolyát? Másoknál folyamatosan virágzik, nálam nem akar.
- Mit a teendő Mikulásvirággal tavasszal? ( levelei lehullottak, de még virágzik)